Vihar esetére lakásbiztosítás – a Balatonnál is

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én imádom a Balatont. Nem csak hazafias büszkeségből, hogy van nálunk egy „magyar tenger”, hanem a hozzá fűződő gyerekkori emlékeim miatt is. A balatoni nyaralások, a sült hekk kenyérrel és kovászos uborkával, egy jó lángos, palacsinta vagy főtt kukorica… Nincs is annál jobb az egész napos pancsolásban megéhezett gyerekbendőknek. Én így gondolom, de sajnos a két fiam nem osztja a véleményemet. Ők inkább az egzotikus desztinációkat részesítik előnyben, ha nyaralás tervezésére kerül a sor, mindig valami mediterrán tengerpartot dobnak be a közös ötletelésbe. Abban mondjuk igazuk van, hogy nagyon megdrágult egy balatoni nyaralás ára, horror árakkal találkozunk a part menti büfékben és szállodákban is. Hiába, nem csak mi szeretjük a Balatont, de a külföldiek is.

Mivel ennyire a szívem csücske ez a tó, rendszeres informálódom, hogy mi történik a térségben. Mindig elolvasom a hajózásról vagy éppen a tervezett beruházásokról szóló cikkeket. Így tudtam meg, hogy hatalmas károkat okozott egy vihar a Balatonnál. Sok ház megrongálódott, de néhány össze is dőlt; volt, aki a vihar miatt földönfutó lett. Szörnyülködve meséltem a férjemnek, aki röviden csak annyit mondott, hogy biztosan nem volt lakásbiztosításuk. Csodálkozva kérdeztem, hogy a biztosítás vihar esetére is jó? Mint kiderült, igen, a viharkárokat is fedezi a biztosító és nekünk is van lakásbiztosításunk.

A papírmunkát és a befizetéseket mindig is a férjem intézte, ezért nem tudtam a lakásbiztosításról. Illetve tudtam, valahol az emlékezetem mélyén ott élt homályosan ez az információ, de jól kiment már a fejemből. Pedig nagyon hasznos egy lakásbiztosítás. Nem csak viharkárok, de tűz, beázás, csőtörés, betörés, és még sorolhatnám, milyen helyzetekben jó. Mi annak idején egy lakásbiztosítás akció keretei között kötöttünk biztosítást a házra. Nagyon kedvezményes áron sikerült nyélbe ütnünk az üzletet, de ahogy nézegettem, mostanában is elfogadható árak vannak. Sokan mondják, hogy paranoiások, akik lakásbiztosítást kötnek, mert ugye úgysem történik semmi, de én nem szeretem a véletlenre bízni a dolgokat. Ebben nagyon hasonlítunk a férjemmel – gondolom, ezért is kötött lakásbiztosítást. Online kötöttük meg mi is a biztosítást, be sem kellett hozzá menni a biztosítóhoz. Ez a mai világban már elvárás is, hogy mindent lehessen intézni az interneten keresztül.

Nekünk még szerencsére nem volt szükségünk a lakásbiztosításra, de nem mindenki mondhatja el magáról, hogy ilyen szerencsés. A balatoni vihar után is hatalmas segítség lett volna sokaknak, ebben biztos vagyok. Szerepel a terveinkben, hogy vegyünk egy balatoni nyaralót vagy hétvégi házat, de még nem tudjuk pontosan, hol szeretnénk. Abban viszont biztos vagyok, hogy fogunk rá lakásbiztostást kötni.