Gázpalack hiány észrevétele a Balatonon

Tavaly nyáron a férjemmel és a két gyermekünkkel ellátogattunk a Balatonhoz néhány napra, hogy kicsit kizökkenjünk a mindennapok monotonitásából. Szerencsére az idő is pont tökéletes volt, hogy tudjunk fürdőzni a tóban. Nem volt kánikula, de annyira kellemes idő sem, hogy az ember ne akarná magát a Balaton hűs vizében lehűteni.

Amikor úgy gondoltuk, elég a pancsolásból, és a gyerekek is kellően elfáradtak ahhoz, hogy a szállodába visszatérve rögtön ágyba lehessen őket dugni, hazaindultunk. Séta közben említettem a férjemnek ismét, ahogy már korábban, hogy olyan érzésem van, mintha elfelejtettem volna valamit, de nem jut eszembe semmi, hogy mit.

Visszaérve bekapcsoltuk kicsit a tévét, hátha van valami érdekes adás. Pont a híradó ment, ahol balatoni híreket mondtak be. Hallhattuk, hogy az egyik házban gázszivárgás miatt kellett segítséget hívni, mielőtt tragédia történt volna. Erről rögtön eszembe jutott, mit felejtettem el. Otthon Budapesten nem cseréltem ki a gázpalackot!

Nagyon kétségbe estem, ugyanis a nyaralás utáni nap tartottuk a kisfiam születésnapját a szüleimnél, pont amiatt, hogy a vakáció alatt ne kelljen semmi miatt aggódnunk. Bográcsozást terveztünk, és megígértem, hogy én biztosítom az ehhez elengedhetetlen gázpalackot.

Mondtam a férjemnek, hogy itt nincs mit tenni, fel kell hívni anyukámat, hogy bizony elfelejtettem beszerezni az egyetlen dolgot, amit megígértem. Meg is tettem, de legnagyobb megdöbbenésemre édesanyám belenevetett a telefonba. Azt kérdezte, hogy tényleg ennyire régimódi vagyok, hogy eljárok a telepre gázpalackot cserélni? Nem értettem. Aztán elmondta, hogy van egy internetes weboldal, amelyen keresztül a gázpalack csere nagyon kényelmes, és még otthonról sem kell elmennie az embernek.

Elő is vettem a laptopomat, amit a nyaralásra is vittem magammal munka miatt, és beütöttem a keresőbe azt, amit anyukám tanácsolt. Rögtön meg is találtam, amit kerestem.

Megtudtam, hogy ez egy olyan cég, ami házhoz szállítja az embernek a gázpalackot, így nem kell kiutazni a telepre sem, csupán kiballagni a ház elé, ha kifogyott az eszköz. A következő információ, amit kerestem, az az volt, hogy vajon mennyivel drágább a kiszállítással együtt a palack, mintha személyesen mennék el érte. Pozitívan csalódtam, ugyanis Budapestre és vonzáskörzetébe kedvezményesen szállítanak!

Olvasható az oldalon az is, hogy nagyon fontos a cég tulajdonosának az idő, hiszen 17 éve van a szakmában. Tudja, hogy nem állhat meg az élet csak amiatt, mert kifogyott a palackból a gáz. Ezt a hozzáállást személy szerint én különösen díjazom, mert magam is egyéni vállalkozó vagyok, és minden megtakarított perc sokat számít. Abban az időben, amikor el kell mennem a telepre kicserélni a kiürült gázpalackot, mindig eszembe jut, hogy most ehelyett takaríthatnék vagy akár a családommal is lehetnék.

Mivel vállalkozói mivoltomból fakadóan állandóan úton vagyok, szinte minden meeting más helyen van Budapesten belül, fontos szempont, hogy kiválaszthassam azt az időpontot, ami nekem megfelel. Délelőtt munkaügyeket intézek általában, délután a gyerekekért megyek az óvodába, illetve a bölcsődébe, ezért nem mindegy, a futár mikor hozza a megrendelt gázpalackot. Szerencsére a kiszállító vállalat ebben is nagyon rugalmas. Egy közösen megbeszélt időpont alapján hozzák mindig ki a terméket, amikor biztosan alkalmas az ügyfélnek, ami szerintem hatalmas pozitívum. Főként, hogy legtöbbször, amikor rendelünk valami házhoz, és futár hozza ki, üzenetben írnak egy időintervallumot, amikor valószínűleg megtörténik a kézbesítés. Mint mindannyian megtapasztalhattuk már, ez az intervallum általában a legalkalmatlanabb a nap folyamán, többnyire mindenki munkában tartózkodik ilyenkor. Aztán jönnek az ebből származó bosszankodások, elégedetlenkedések.

Ezen információk birtokában úgy döntöttem, hogy felhívom a weboldalon található telefonszámot, és innen a Balatonról elintézem a gázpalack megrendelésével kapcsolatos teendőket. Tudtam, hogy nem túl alkalmas időpontban telefonálok, hisz könnyen lehet, hogy lejárt már az ott dolgozók munkaideje. Valóban senki sem vette fel a telefont. Nem estem pánikba, hiszen van olyan lehetőség is, hogy az ember visszahívást kér a vállalattól. Ezt egy űrlap kitöltésén keresztül lehet megtenni, és utána annyi a dolgunk, hogy várjuk a telefonhívást.

Másnap ez tényleg meg is történt, és egy nagyon kedves hölggyel beszéltem, aki az ügyfélszolgálaton dolgozik. Egyeztettünk egy alkalmas időpontot, amikor a kollégája kihozza nekünk a szükséges gázpalackot, majd elköszöntünk egymástól. Azonban nem csak telefonos rendelésre van lehetőség. Szintén az oldalon láttam, hogy lehet e-mailben is kapcsolatba lépni a vállalattal, és ott megírni nekik, mit szeretnénk. Ez a lehetőség is nagyon jó, hogy létezik, hiszen aki előre látja, hogy telefonon nem fog tudni beszélni, mert olyan a munkaideje, vagy nem tudja, hogy fog alakulni a napja, annak ez a biztos megoldás. Nem kell aggódnia, hogy nem veszik fel, vagy esetleg ő nem tudja felvenni a telefont. Elküldi egyszerűen az e-mailt, és csak várnia kell a válaszra.

Elérkezett a hazautazás napja, és bennem azért volt egy kis félelem, hogy vajon minden a tervek szerint fog-e alakulni. Azért is aggódtam, mert a kisfiam már nagyon régóta várja ezt a napot, hisz nagyon szereti a születésnapját, és azt is, amikor a család összegyűlik, hogy együtt megünnepelhessük. Így azért volt rajtam egy kis nyomás.

Azonban felesleges volt az aggodalmam, a házhoz szállítás pontosan úgy történt, ahogyan azt korábban megbeszéltem telefonon az ügyfélszolgálatos hölggyel. Amikor kimentem a ház elé, mert esedékes volt a kiszállító megérkezése, látta az úriember, hogy rám hárult a feladat, hogy becipeljem egyedül a nehéz gázpalackot. Előzékenyen elhárította a megemelésre irányuló kísérletem és mondta, hogy hagyjam csak, majd ő beviszi, biztos nem fogja tétlenül nézni, ahogy egy nő egyedül kínlódik a súlyos gázpalackkal. Nagyon jól esett a gesztus, a férfi egészen a teraszra hozta, ahol már várta a bekészített gázrózsa és a bogrács az utolsó eszközt, ami hiányzott a főzés megkezdéséhez.

Összességében nagyon meg voltam elégedve a választott szolgáltatással, megköszöntem a kiszállító úriembernek a pontosságát, na és persze a segítőkészségét! De nem csak neki, hanem anyukámnak is köszönetet mondtam, hogy az ő segítségével felfedeztem egy olyan szolgáltatást, ami jelentősen megkönnyíti az életemet. Az így megtakarított időben foglalkozhatok a vállalkozásom fejlesztésével, vagy akár több időt tölthetek a családommal is.

De nem csak nekünk jó, hanem a szüleimnek is, akik szintén igénybe veszik a gázpalack házhoz szállítását. Mivel nyugdíjasok, és már azért vannak egészségügyi problémáik, nem kell aggódnom, hogy a cipekedés közben valami bajuk esik, hiszen mind tudjuk, hogy ebben a korban egy esetleges elszenvedett baleset nagyon veszélyes tud lenni. Elmondható, hogy minden korosztálynak nagyon jó megoldás lehet ez a szolgáltatást, ha az életüket egy ilyen gyakorlati probléma megoldása területén szeretnék kicsit könnyebbé tenni.