Csalódások és lehetőségek: avagy miért válasszunk megfelelő autószervizt

Gyerekkoromban sok időt töltöttem Balatonmáriafürdőn a nagymamámmal. Ahogy vége lett a sulinak, egy-két héten belül mi a vonaton ültünk ketten, és már robogtunk is a pici családi nyaraló felé. Volt, hogy majdnem egy hónapot töltöttünk ott. Már általában reggeli után elindultunk a strandra. A part menti rész egy náddal és fákkal sűrűn benőtt szakasz volt, és egy keskeny hídon keresztül vezetett az út egészen a vízig. Ahogy sétáltunk a recsegő-ropogó deszkákon, a mellettünk elterülő sűrű iszapba ágyazódva rozoga csónakok és elfeledett stégek néztek vissza ránk. Számomra mindez gyerekként felettébb titokzatosnak és vadregényesnek tűnt, szinte izgalmas volt átkelni azon a közel száz méteres szakaszon. 

Felnőve néhányszor jártam barátokkal Balaton egyéb részein, de Balatonmáriafürdőre nem sikerült egyszer sem visszajutnom. Így kitaláltam idén júniusban, hogy felkerekedek, és nekivágok felnőtt fejjel, mert szeretném újra átélni ezt a gyerekkori emléket. 

Mindent megterveztem, elvittem az általam ismert és gyakran látogatott szerelőhöz az autómat, hogy nézze át mielőtt útnak indulok. Vidáman ültem be a kormányhoz, megtettem néhány kilométert, és a történet ezután úgy folytatódik, ami úgy vélem sokak számára lehet ismerős. A lehető legrosszabbkor időzítve az autóm teljesen felmondta a szolgálatot. A kipufogó iszonyatos módon füstölni kezdett, a motor felbőgött és fülsértő csörgések kíséretében magától leállt. Hívtam a szerelőt, de nem sikerült elérnem. 

Kedvező helyzet, hogy van egy autóvontatással foglalkozó unokatestvérem, így ő a segítségemre tudott sietni. Elvontattuk a lakásomhoz a járművet, majd szintén ő ajánlotta figyelmembe a Méta Autószerviz szolgáltatásait. Javasolta, hogy látogassak el a honlapjukra, amit a metaautoszerviz.hu linken keresztül érek el. Mivel ez a rokonom napi szinten számos alkalommal találkozik sérült autókkal, így bőven volt ideje kitapasztalni, hogy kihez érdemes fordulni ilyen problémák esetén. Ezért számomra nem volt kérdés, hogy megbízhatok-e a véleményében. 

Azonnal ellátogattam hát a fent említett metaautoszerviz.hu honlapjára. A bemutatkozásuk nagyon meggyőzően hatott, természetesen ez nem elég a bizalomhoz a mai világban. Viszont úgy vélem sokat számít, hogy egy szolgáltató mennyi energiát fektet abba, hogy teljeskörűen informálja az érdeklődőt már a szolgáltatás igénybevétele előtt. Szeretek előre tisztában lenni az árakkal, e téren és lényegében minden felmerülő igény tekintetében korrekt és nagyon alapos információnyújtással találtam szembe magam a metaautoszerviz.hu esetében. Bár online is lehetne időpontot foglalni, felhívtam a megadott telefonszámot. Rólam érdemes tudni, hogy extrém módon aggodalmaskodó típus vagyok, az őrületbe tudom kergetni néha a környezetem, viszont a Méta Autószerviznél minden kérdésemre nagyon készségesen és türelmesen válaszoltak, megnyugtattak, hogy nincsenek rejtett információk, minden lépés engem bevonva történik. Egyeztettünk időpontot, az unokatestvérem pedig segített a megadott címre elszállítani az autómat.

Amikor megérkeztünk, javasolták, hogy várjak egy kicsit, átnézik az autót. Egyszerűbb dolgunk lesz, ha megvárjuk, amíg rájönnek, mi a gond.
Természetesen nem a műhelyben kellett állni a szétszedett autó felett, hanem volt egy kényelmes, tiszta várótermük, ahol helyet tudtunk foglalni addig, amíg a kocsit bütykölik. Melegünk se volt a nyári idő ellenére, ugyanis klíma volt felszerelve, tehát abszolút kellemesen telt az idő.

Nem kellett sokat várnunk a szerelők véleményére. Sajnos, mint kiderült, a motor teljesen tönkrement. Mit mondjak, végtelenül le voltam sújtva. Megtudtam azt is, hogy mindez annak következtében alakult így, hogy az általam megbízott szerelő régóta nem a megfelelő, a motoromhoz ajánlott motorolajat használta az olajcseréhez. Ez szakmai körökben állítólag nagyon magas fokú figyelmetlenségre utal. Nem volt más választásom, a motort cserélni kellett, ami elég drága mulatság. Az autóm nem túl régi, minden más jól működik rajta, nem volt értelme emiatt új kocsit vennem. Az egyetlen szerencsém az volt, hogy a Méta Autószerviznél nagyon korrekt árakkal dolgoznak, így ennél kedvezőbb áron ilyen alapos munkát hiába kerestem volna máshol, továbbá ekkora volumenű szerelést sem bíznék másra. Biztosítottak afelől, hogy amennyiben hozzájuk viszem szervizelésre a kocsimat megfelelő időközönként, hasonló hibák semmi esetre sem fognak felmerülni. 

metaautoszerviz.hu

Gond nélkül lebonyolították az alkatrész megrendelését és az autómat hibátlanul működve kaphattam vissza. Felhívták a figyelmem, hogy a továbbiakban nem csak telefonon, hanem online is van alkalmam időpontot foglalni, amennyiben ellátogatok a már említett metaautoszerviz.hu webcímre.

Igaz, kicsit elcsúszott a nyaralásom, és bosszús is vagyok amiatt, hogy megelőzhető lett volna a kár, de elengedtem ezt a dolgot, és örülök, hogy rátaláltam a metaautoszerviz.hu szolgáltatásaira.

Ezt a bejegyzést már teljes nyugalomban Balatonmáriafürdőről írom. A kis híd a vízig ugyanolyan csodálatos, itt semmi nem változott. Elfogyasztom az ebédem és délután indulok is a strandra.