Balaton? Csak ha van klíma…

Imádom a Balatont! Kiskorom óta minden évben pár napot biztosan ott töltök. Ezért is javasoltam páromnak, amikor a következő negyedéves osztalékot megkaptuk, hogy vegyünk egy kis balatoni nyaralót valamelyik szép településen. Neki is nagyon tetszett az ötlet, bele is vágtunk. A hihetetlenül magas árak rengetegében kifogtunk egy tüneményes, jó állapotú kis nyaralót, megfizethető áron. Az egyetlen hiányossága a klíma volt. Én azonnal kijelentettem, hogy még az első családi nyaralás előtt kell a klíma, különben használhatatlan a kis házikó a nyári szezonban, amikor 40 fok van árnyékban. Így az adás-vételi szerződés kötése után már írtuk is a keresőbe az egyik barátunktól kapott weboldalcímet: https://shop.klimaglobal.hu/klima_85. Barátunk egy-két hónapja rendelt a klimaglobal.hu-tól klímát beszereléssel együtt és rendkívül elégedett volt a végeredménnyel.

Meglepően szerteágazó a klimaglobal.hu profilja. Nem csak légkondicionáló berendezéseket kínálnak és szerelnek be, de a klíma karbantartását és évenkénti tisztítást is meg tudjuk majd rendelni náluk. Ezen felül pedig foglalkoznak hőszivattyúkkal, elektromos fűtési rendszerekkel, infrapanelokkal és ipari hűtőgépekkel is. Vállalják továbbá helyiségek és intézmények (iskolák, óvodák, idősek otthona) fertőtlenítését is.

Nekünk most azonban a klímázás megoldása volt a legfontosabb és legsürgősebb. Több márkától is kínál légkondícionálót a klimaglobal.hu, ennek megfelelően az árak is széles skálán mozognak. Nagyon jók és részletesek az adatlapok az egyes termékekhez, hamar megtaláltuk, hogy nekünk melyik klíma lenne a legjobb. A választás során elsősorban az árat, a márkát, a teljesítményt figyeltük illetve azt, hogy mekkora légtérben biztosít majd megfelelő hűtést. De azért küldtünk egy árajánlatkérést is a klimaglobal.hu munkatársának. Mert az, hogy mi mit gondolunk a legjobbnak az oldal alapján és hogy a szakértő véleménye szerint nekünk melyik lesz a legjobb megoldás, bizony eltérhet egymástól. Már csak azért is, mert ki kell kérnünk a hozzáértő véleményét, hogy mennyi helyiséget kellene bevonnunk a klímázásba ahhoz, hogy hatékony és lehetőleg ne túl pazarló legyen a megoldás. De persze azért annak sincs értelme, hogy veszünk klíma berendezést és mégsem tudunk megfelelően hűteni, mert mondjuk adott négyzetméter számhoz nagyobb teljesítményű légkondi lett volna az ideális.

Az oldalon láttam, hogy léteznek mennyezetre szerelt, oldalfali és úgynevezett multiklímák is. A megfelelő választásához tényleg a legjobb az előzetes konzultáció egy szakértővel. A hozzáértők például több szempontot vonnak be, mint amire mi elsőre gondoltunk: energetikai, kényelmi, esztétikai, egészségügyi, környezetvédelmi stb. De figyelembe veszik a választás során a födémszerkezetet, tájolást és hogy valaki allergiás-e a családból a porra? Tehát mondhatjuk, hogy nagyon körültekintőek a klimaglobal.hu munkatársai, nem vágják rá az első legkedveltebb klímatípust válaszként, hanem személyre szabják az ajánlatot. Ráadásul mi minél kevesebb beavatkozással és minimális roncsolással szeretnénk beépíttetni a klímát meglévő fűtés mellé, nem újítanánk fel, ha nem muszáj az egész nyaralót. Kíváncsi leszek, melyik termék mellett kötünk majd ki.

https://shop.klimaglobal.hu/klima_85

Minden esetre elmentettem a https://shop.klimaglobal.hu/klima_85 oldalt a kedvencek közé, mert jövőre a klímakarbantartást is tőlük fogom megrendelni. Felhívják ugyanis a figyelmet arra, hogy rendkívül fontos lenne az évenkénti karbantartás, mert a légkondíciónálókban a nedves környezet miatt gyakran telepszenek meg a baktériumok és vírusok. Az oldalon bemutatott, elhanyagolt, penészes klíma teljes mértékben meggyőzött arról, hogy mennyire fontos a rendszeres karbantartás. Remélem, hamar sikerül megvenni és beszereltetni a klímát és onnantól egész nyáron a Balatonon lehetünk majd.