A Balaton segített a döntésben

Nekünk a Balaton a riviéra! De tényleg. szinte minden odaköt minket. Gyerekkorom óta járok/járunk a Balatonra azt is mondhatnám, hogy ott nőttem fel.

A szüleim több, mint 40 évvel ezelőtt építettek egy nyaralót a Balatonon. Akkoriban ez hatalmas presztízsnek számított. Nem lehetett olyan szabadon utazgatni a tengerhez, mint manapság, így maradt a magyar tenger, ami nyáron mindig tele volt. A születésem után talán még több időt töltöttek a Balatonon. Volt, hogy édesanyám az egész nyarat ott töltötte velem és a nagyszülőkkel, édesapám pedig minden hétvégén munka után lejött hozzánk. Aztán később sokat jártak hozzánk a család barátai, az én általános és középiskolás osztálytársaim. Nyáron mindig nagy élet volt a házunkban, szinte alig volt egy nyugodt hétvégénk. Az egyetem alatt szintén gyakran hívtam meg a csoporttársaimat. Jöttek is szívesen. Emlékszem azokra a bulikra. Volt, hogy egész hétvégén csak buliztunk, fürödtünk a vízben, főztünk, iszonyat jókat ettünk, szeptembertől pedig mindenki visszatért az egyetemre Budapestre.

Aztán teltek múltak az évek és mindenki felnőtt, elkezdett dolgozni, családot alapított. Én 5 évvel ezelőtt ismertem meg a feleségemet. Meglepő módon a Balatonon. A barátaimmal éppen lent nyaraltunk és szombat este mi mást csinálnánk, mint elmegyünk bulizni. Így is történt és ott a klubban találkoztunk Ivettel. Beszélgettünk, ismerkedtünk, randiztunk, majd 3 év után házaság lett belőle.

Most itt tartunk, és várjuk első születendő gyermekünket. Pontosabban gyermekeinket, mert mint nemrég kiderült, ikreket várunk. Bizony. Mi is meglepődtünk, de nagyon örültünk neki, egészen pontosan két fiú trónörököst várunk. Időben elkezdtünk beszerezni mindent, mert tudjuk, hogy két gyereknek azért nem olyan egyszerű és nem megy gyorsan. Át kellett alakítani a lakásunkat, új bútorokat vásároltunk, mindenféle játékot, ruhát, felszerelést a babáknak, de például a babakocsit még nem. Valahogy még nem találtuk meg az igazit, ami tetszene nekünk. Egészen a múlt hónapig.

A Balaton partján sétáltunk a kedvesemmel, amikor összefutottunk egy rég nem látott ismerős párral. Még az egyetemre jártunk együtt, de aztán megszakadt a kapcsolat. Most újra találkoztunk, de nem csak velük, hanem a két kisbabájukkal is, ugyanis pár hónapos ikreik vannak. Micsoda véletlen, hiszen mi is ikreket várunk!

Együtt sétáltunk tovább velük. Volt bőven miről beszélgetnünk, hiszen 1000 éve nem láttunk egymást. Mindenki mesélt magáról, de a fő téma a gyerekek voltak. Meséltek a babákról, de nekünk is rengeteg kérdésünk volt, lévén nekik már egy csomó tapasztalatuk van, ami nekünk még nincs.

Már az elején feltűnt, hogy milyen jópofa babakocsijuk van, majd egyszer csak hirtelen ráterelődött a téma. Érdeklődtünk, hogy hol vették, mik a tapasztalataik, milyen problémákba ütköztek és persze informálódtunk arról is, hogy mik az aktuális iker babakocsi árak.

Ezt a babakocsit konkrétan a Babaverda üzletben vették. Ez Budapesten található. Speciálisan az ikreknek kifejlesztett, úgynevezett testvérbabkocsiból több fajta is van az üzletben. Létezik olyan, ahol az ülések egymás mellett helyezkednek el, de van olyan babakocsi is, ahol az ülések egymás felett. Az alapvető különbség a két fajta között, hogy az előbbi több, míg az utóbbi kevesebb helyet foglal el az utcán szélességében.

Az ismerősömék babakocsija egészen pontosan az Uppababy Testvér Vista 2:1 Jordan típusú volt. Többféle színben rendelhető úgy, mint barna, fekete, kék, zöld és mivel az ő kedvenc színük a kék, ezért ezt választották. Ez a fajta elsősorban azoknak ajánlott, akik nem szeretik, ha sok helyet elfoglalnak szélességében a járdán. A szetthez, – merthogy ez nem csak egy darab babakocsit jelent – lehet választani, hogy két darab sportülést vagy egy-egy darab mózeskosarat és sportülést szeretnénk. Ők a két darab sportülést választották, mert mózeskosarat kaptak ajándékba már korábban, ezért célszerűbb volt ez a verzió. A szett további részei még egy alsótáska, egy darab alacsony adapter és egy darab magasító.

Ha valaki a mózeskosarat választja, akkor azzal kell számolni, hogy a baba 9 kg-os koráig használható, mert utána már valószínűleg kicsi lenne. Nagyon jó a légáteresztő képessége és a benne található matrac abszolút kényelmes a babának. Használhatjuk egyaránt esőben, köszönhetően a vízlepergető rétegnek, vagy a nyári napsütésben, amikor a kupolatető megvédi a babát a nap sugaraitól.

A sportülés már egészen a baba 22 kg-os koráig használható. Az ülést kéféle pozícióban is fel lehet szerelni. Vagy úgy, hogy előre nézzenek, vagy úgy, hogy a szülő felé, így mindig látjuk, hogy mit csinálnak a gyerekek. Az ülés könnyen tisztítható, mert a szövetet le lehet szedni.

Még fontos megjegyezni, hogy a vázat nagyon könnyen, akár egy kézzel lehet kinyitni és összecsukni, így nem kell vele órákig bajlódni.

Ez remekül hangzott, teljesen meggyőztek minket. Kinéztük az interneten, hogy hol található a bolt, majd amikor visszatértünk Budapestre, személyesen is felkerestük.

Az üzletben roppant kedvesen fogadtak minket. Mosolygós, segítőkész eladókkal találkoztunk. Elmondtuk, hogy babakocsit keresünk a születendő gyermekeinknek. Érdeklődtünk, hogy mit tudna ajánlani, milyen típusok vannak és persze képbe kerültünk arról, hogy mik az aktuális iker babakocsi árak. A hölgy mutatott 1-2 modellt, viszont nekünk legjobban a Dorjan Quick Twin 2020 multifunkciós babakocsi tetszett.

iker babakocsi árak

Elsősorban azért, mert ez amolyan hagyományos babakocsi, vagyis a két baba ülése egymás mellett van, ezért egyszerre lehet látni mind a kettőt. Mi már csak ilyen konzervatívok vagyunk. Tudom, hogy ez szélesebb, mint az ismerősünknél látott fajta, de annyi baj legyen. Majd megtanuljuk ügyesen kezelni. Másodsorban nagyon megnyerő volt az, amit a pénzünkért kapunk. Egy komplett csomagot, mely tartalmaz 2-2 babahordozót, sportülést, mózeskosarat, pelenkázó táskát és még esővédőt is. Máshol azt hiszem, hogy ennél sokkal többet kellene fizetnünk ezért a mennyiségért és még plusz macerát is jelentene mindezeket külön-külön beszerezni. Harmadrészt, fontos volt, hogy az autósülések könnyedén illeszkedjenek az autónk isofix rendszeréhez. Mivel rengeteget utazunk, főleg a Balatonra, így gyakran kell majd csomagulnunk, ki- és bepakolni az autóba és nyilván mindenki arra törekszik, hogy megkönnyítse az életét. A babakocsi váza lapra csukható, ezért egyszerűen be tudjuk pakolni az autóba.

A hölgy még ajánlott egy jópofa kiegészítőt is, ez pedig a Be Cool Skate univerzális testvérfellépő. Ez könnyen csatlakoztatható a legtöbb típusú babakocsihoz és, ha már nem használjuk, akkor egyszerűen csak fel lehet hajtani. Rá tud állni a gyermek és miközben toljuk a babakocsit, ő onnan kémleli az eseményeket. Úgy gondoltuk, hogy ezzel egy remek élményt nyújtunk majd a kicsiknek, amikor már nagyobbak lesznek. A kerekeinek köszönhetően rendkívül biztonságos, nem esik le róla senki, és egészen 20 kg-ig terhelhető.

A szükséges adatok megadásával megrendeltük a termékeket. Pár hetet kellett várnunk a kiszállíásra, de sebaj, hiszen bőven volt még időnk.

Ezután felhívtuk az ismerőseinket és megköszöntük nekik, hogy egy ilyen remek ötlettel szolgáltak számunkra a Balatonon.