Nem vettük, hanem béreltük

A cég, ahol dolgozom, minden évben tart egy éves bulit, aminek a szervezését én kaptam meg idén. Néhány paraméter meg volt adva, ami alapján tudtam csinálni egy tervet, ilyen volt például az, hogy a Balatonra megyünk. Minden sínen volt, amikor a főnök az utolsó pillanatban kitalálta, hogy szeretné, ha lenne egy fotóautomata a rendezvényem. Mindegy neki, hogy oldom meg, de azért ne szórjam a pénzt. Hát köszi!

Jobb híján, beírtam a keresőbe, hogy fotóautomata vásárlás. A selfiegep.hu oldala jött ki elsőként. Kicsit féltem, hogy befürdök vele és hajmeresztő árakkal találkozom, de szerencsére pozitívan csalódtam és még az is mellettük szólt, hogy nem venni kell a gépet, hanem ki lehet bérelni. Tökéletes!

A fotóautomatát, vagy ahogy ők hívják selfiegépet 4, 6 és 8 órára lehet bérelni, de válasszad bármelyik csomag, mindegyik esetében korlátlan mennyiségű képet lehet készíteni és nyomtatni. A bérlés teljes ideje alatt jelen lesz a selfigep.hu egyik munkatársa, aki azért felügyel, hogy mindenki rendeltetés szerűen használja a gépet, illetve, ha bármi kérdés, kérés óhaj, sóhaj van a géppel kapcsolatban, akkor segítsen. Ez a személy már a rendezvény kezdete előtt 1 órával a helyszínre érkezik és egy minimum 3×3 méteres területen berendezi a fotósarkot. A bérlés tartalmaz még egy fehér fotófalat és mindenféle vicces kelléket amivel lehet képeket csinálni.

A fotófalra visszatérve, tudtam, hogy a főnökömnek valami extra kell ezért körül néztem, hogy a fehéren kívül milyen lehetőségek vannak még a selfigep.hu-nál. 9 féle fotófal közül lehet választani; melyek között vannak nagyon szép virágosak, vannak bulis hangulatúak, van, amin egy tűzijáték van de van olyan is, ami elé ha beállsz, olyan mintha egy téglafal előtt, vagy egy nagy farakás előtt állnál. Mindegyik nagyon király szerintem, de azért óvatosan a válogatással, mert darabja 15 ezer forint. Amire külön felhívja a figyelmet az oldal, hogy ezekből a fotófalakból, csak egyetlenegy darab van, tehát fennáll a veszélye annak, hogy valaki már lefoglalta előttünk, és ilyenkor már csak “maradékból” választhatunk.

Ezek a fotófalak egységesen 240 x 240 centiméteresek, így pont olyan nagy, hogy többen is elférnek előtte, de méretéből adódóan bárhol elfér könnyedén. Természetesen a fotófalat is a selfigep.hu hozza magával, de mivel mindössze 10 perc felállítani, így ha rendezvény alatt úgy döntünk, hogy máshová szeretnénk áthelyezni, akkor könnyedén megtehetjük.

A rendelés menete meglehetősen egyszerű, igazából csak egy nagyon kis rövid ajánlatkérő űrlapot kell kitölteni, ahol meg kell adni pár személyes adatod (név, e-mail cím és telefonszám) valamint a rendezvény pontos helyszínét és dátumát. Van egy külön rubrika, ahova írhatsz üzenetet is, szerintem oda mindenképpen érdemes beírni, hogy hány órára szeretnéd kérni a bérlést (én is így csináltam), ugyanis utána, legfeljebb 2 napon belül kapni fogsz egy visszaigazolást egy árajánlattal, ha pedig azt elfogadod, akkor küldik is a szerződést és a díjbekérőt.

Egyébként maga a selfigep.hu oldal egy nagyon szép kis vidám dizájnnal ellátott oldal. Szerintem hűen tükrözi azt, amit képvisel, de egyáltalán nem viszi túlzásba, nem giccses. Minden infót és lehetőséget könnyen el lehet érni, és az oldalon szereplő szövegek olvasmányosak és jól érthetőek.

Az általános visszajelzések mind nagyon pozitívak, legalábbis én úgy látom, az pedig eléggé nívós visszaigazolás, hogy több nagy multinacionális cég is választotta már őket, például az IKEA, az OTP, a Decathlon, vagy MomKult, de ez csak tényleg pár nagyobb név, a lista még meglehetősen hosszú.

Ha valaki egyedi keretet szeretne a kinyomtatott képekre, vagy azt szeretné, hogy az esemény dátuma, neve vagy időpontja is rajta legyen, azt is meg lehet oldani, de cégek esetében a cég logót is rányomtatják.

Kiszállási díjat Budapesten belül nem számolnak fel, mivel a cég maga is pesti, de a fővároson kívül egy 60 forintos kilométer díjjal kell kalkulálni. Szerintem azért ez egyáltalán nem vészes, mert amúgy meg az alap csomagban eléggé sok minden benne van.

Az én főnököm nagyon örült, hogy rátaláltunk a selfigep.hu-ra annak külön örült, hogy a fotóautomatát nem vásároltuk, hanem béreltük, és amúgy a bulin is nagyon nagy sikert aratott. Mi a leghosszabb időre, 8 órára béreltük ki a gépet, és még így is állandóan volt ott valaki aki képet készített.

Bevallom, úgy megdicsértek, hogy még kicsit zavarba is jöttem. Minden rendezvényszervező sorstársamnak csak ajánlani tudom, mert garantáltan sikert fog vele aratni. Én elmentettem ezt az oldalt, mert biztos, hogy nem most hívtuk őket utoljára.

Erősen gondolkodom, hogy az esküvőmre is őket fogom meghívni, szerintem a férjem se lenne ellene, amilyen bolondos fazon, tuti hogy millió egy képre beállna!