A kedvenc enteriőröm

Az egész elmúlt nyaramat a Balatonnál töltöttem. Gyerekkorom óta nagy szerelmese vagyok a magyar tengernek, és tavaly egy olyan munkalehetőséget kaptam Tihanyban, amit nem tudtam visszautasítani. Több helyi vállalkozás online marketingjével foglalkoztam tavasztól őszig. Sajnos eléggé szezonális ez a dolog, de nem bántam, mert így is remek élményekkel gazdagodtam!

Főként Budapesten voltam hétközben, ahol az egyéb szabadúszó munkáimmal kapcsolatban tevékenykedtem, és közben távmunkában igazgattam a balatoni dolgokat. Ezután pedig minden hétvégén, csütörtöktől vasárnapig, vagy szombat és vasárnap a Balatonon voltam. Kicsit megterhelő volt, azt bevallom, mivel effektíve hét napból hetet végigdolgoztam, de úgy gondoltam, ezért megéri. Elképesztő az a nyugalom, ami ott elfogja az embert. Engem legalábbis biztosan. A kedvenceim a szombat reggelek voltak a mólónál, amikor még kicsit hűvös volt, a víz selymesen ragyogott, és kellemes szellő járta át az egész vidéket.

Munka közben sajnos nem tudtam sokat fürödni vagy időt tölteni a strandon, ellenben sok nagyon jó éttermet kipróbáltam ez alatt a bő fél év alatt. Az ügyfeleket, munkatársakat vittem el leggyakrabban munkaebédre, de gyakran meglátogattak barátok és a családom is. Nem csoda, hisz gyönyörű helyeken lehetett elcsípni engem a nyáron.

Az egyik kedvenc helyem Tihanyban volt. Az étterem tulajdonosával egyeztettem ott, meghívott ebédre. Megjegyeztem, hogy pazar a belső építészet és a berendezés: sok helyet láttam a Balaton környékén, de ehhez foghatót soha. A tulaj persze nagy büszkén elkezdett körbevezetni, és elújságolta, hogy a konyhabutorom.hu csapata a felelős mindezért. Vicces, hogy ezért a legámulatbaejtőbb része az étteremnek számomra a konyha volt. Alapvetően kedvelem az éttermi konyhákat: a nyüzsgést, az illatokat, az ételek “születését”, ilyen berendezésben pedig valóban egy élmény volt már csak bemenni is ebbe a tulajdonképpeni munkaterületre.

Persze mivel ez üzemi konyha, ezért azt gondoltam, az említett vállalkozás direkt ilyenekkel foglalkozik, de a tulaj erre rácáfolt. A konyhabútorok fajtái mind megtalálhatóak a csapat repertoárjában, itt csupán az volt kihívás, hogy hogyan lehet összeegyeztetni a valóban szép és esztétikus teret a praktikus munkatérrel. Szerencsére remekül sikerült. A megfelelő anyag választásban rejlik a titok, ebben biztos vagyok, és ebben házigazdám csak megerősíteni tudott. Szó sem lehetett semmiféle tömör fáról ebben a párás közegben, ehelyett strapabíró és nedvességtűrő Medium Density Fiberboard-ok, azaz MDF anyagok kerültek a helyiségbe. Ezek nagy nyomáson összeprséelt forgácsból készült bútorlapok, amik adott esetben tölgyből és bükkből, kemény és minőségi fából készültek.

Mivel az étterem egész hangulatában van egy kis vintage, ezért a konyhába is bevittek néhány újragondolt és felújított bútort: ilyen volt például az evőeszközöket rejtő kredencszerűség. A konyhabutorom.hu csapata szerencsére a bútorfelújításban is jártas, és egyáltalán nem okozott gondot a kérés, hogy illesszenek be egy teljesen új enteriőrbe egy régebbi, patinás darabot. Ez egyébként is a konyha egyik szegletébe került, ahol nem éri annyi pára már ezt a bútordarabot.

Ez a túra a konyhában teljesen lenyűgözött. A balatoni nyaram során gyakran visszajártam erre a helyre, és egyre inkább megfogalmazódott bennem egy hasonló enteriőr kialakítása a saját, budapesti otthonomban. Szerencsére tudtam is ajánlatot kérni a konyhabutorom.hu csapatától, és úgy néz ki, pár hét, és felújítunk! Alig várom, hogy elújságoljam ezt az étterem tulajának, akivel azóta jó ismeretséget kötöttem.