A balatoni nyaralóban is hőszivattyút használnak

Már úgy vártuk a hétvégi balatoni nyaralást, mint egy falat kenyeret. Őszintén szólva már nagyon kellett is, mert az utóbbi időben rengeteget dolgoztunk, teljesen túlhajszoltuk magunkat, így egyszerűen kellett már ez a kikapcsolódás. Meg persze ebben a kánikulában nem akartunk itthon maradni és megfőni a lakásban, ezért mindenképpen el akartunk menekülni Budapestről.

Már időben bevásároltunk mindent, mert nem akartuk az időt ezzel tölteni, hogy leérünk a tóhoz és még akkor kezdünk el rohangálni, bevásárolni. Én amúgy is így szoktam már egy jó ideje, hogy mindent megtervezünk előre, megvesszük, amit kell és a nyaralás alatt csak át kell adni magunkat az élvezeteknek és a pihenésnek.

Ezúttal egy teljesen modern, felújított házat béreltünk, amit még télen is lehet használni, hiszen fűthető, a fűtést pedig hőszivattyúval oldják meg. Még sosem hallottam korábban róla, így a tuladonost megkértük, hogy beszéljen egy kicsit erről a készülékről és hogy hogyan szerezte be.

Emesélte, hogy a KlimaGlobal.eu oldalról rendelte és abszolút beváltak a számításaik, mert nagyon meg vannak elégedve vele.

A KlimaGlobal.eu által forgalmazott hőszivattyúk rendkívül környezetbarátak, hiszen a természet vagy környezet energiáját használják föl, jobban mondva alakítják át és ezáltal termelnek hőt. A működtetésükhöz nagyon kevés energiára van szükség, mert csupán az üzemeltetéshez szükséges áram, ami valójában szinte semmi. Amikor valaki úgy dönt, hogy a hőszivattyút választja, akkor úgy kell vele számolni, hogy csak hosszútávon fog megtérülni a befektetés, vagyis években kell gondolkozni. Persze, azt is érdemes mérlegelni, hogy hosszútávon valami jót teszünk a környezettel.

A hőszivattyú hatalmas előnye, hogy már meglévő fűtési rendszerhez is lehet csatlakoztatni, így nem kell egy teljesen új rendszert kiépíteni, amivel rengeteg pénzt is spórolhatunk. Sokan tartanak tőle, hogy egy hatalmas és zajos készüléket szerelnek be a kertükbe, de ez nem így van. Nem kell tartanunk a zajos működésétől, mert egy abszolút csendes és egyáltalán nem ad ki olyan hangot, amitől ne tudnánk aludni éjszaka.

Milyen fajta hőszivattyúkból választhatunk a klimaglobal.eu-nál?

Alapvetően 4 féle készülékből lehet választani attól függően, hogy a levegő vagy a talaj energiáját használja.

Az egyik fajta az úgynevezett talajkollektoros hőszivattyú. Ehhez a talajban 1-2 méteres mélységbe kell fúrni. Ez a rendszer úgy működik, hogy a víz egy műanyag csőhálozaton keresztül gyakorlatilag elvonja a talajban található hőt, aminek a révén felmelegszik és ezt a meleg vizet használják a fűtésre.

Egy másik fajta a talajszondás hőszivattyú. Ehhez már jóval mélyebbre, egészen pontosan 50-200 méteres mélységig kell lefúrni, mert ez a típusú rendszer ilyen mélységben cirkuláltatja a közvetítő közeget. A talajszondás hőszivattyú működésében a víz, a talaj olyan mélységeibe jut el, ahonnan már teljesen felmelegedett hőmérsékleten érkezik vissza a fűtésrendszerbe.

A temékskálában található még úgynevezett kútvizes víz-víz hőszivattyú is. Ez úgy működik, hogy egyszerűen kiszűri a talajvizet, majd visszajuttatja és ez a körforgás révén melegíti fel a vizet.

A negyedik fajta pedig az úgynevezett levegő-víz és levegő-levegő hőszivattyúk. Ezek a típusok a légkör hőenergiáját használják. A működésük során vagy a szoba légterét vagy pedig a vizet melegítik föl.

Ha szeretnénk elérni a céget, akkor egészen egyszerűen nem kell mást tennünk, mint a honlapon egy ajánlatot kérni. Ehhez 1-2 alapadatot kell megadni, mint a nevünk, email címünk, telefonszámunk, illetve, hogy hova szeretnénk beszereltetni és melyik készüléket. Esetleg még érdemes megadni olyan információt is, ami érdekes lehet a megfelelő ajánlat elkészítéséhez.

Nekem nagyon tetszett ez az egész, így mikor hazaértünk, akkor utána is néztem a honlapon a részleteknek.