Ilyen a fürdőszoba csempénk a Balatonon

Retro balatoni életérzés

“Napfény járja át a szívem újra, egy szál bikinit hoztam el az útra…” Ezer éves, retro sláger, mégis minden egyes balatoni nyaralásunkkor erre a dalra indulunk el. A családdal általában alig várjuk, hogy a szünidő indultával bepattanjunk az autóba, és meg se álljunk a balatoni nyaralónkig! Semmihez sem tudom hasonlítani azt az érzést, ami a balatoni nyaralások alkalmával elfog. “Nekem a Balaton a Riviéra”, hogy egy másik klasszikust idézzek, és úgy érzem, ez a kijelentés is abszolút helytálló.

De ami a tavalyi nyaralásunkat még különlegesebbé tette, az az volt, hogy nekiálltunk apróbb felújításokat végezni a nyaralón. Az én kedvenc részem a fürdőszoba felújítás volt, mert én választhattam ki a csempét. Mindenképpen olyan fürdőszoba csempét akartam találni, ami visszaidézi a balatoni vízpart hangulatát. Ezért egy olyan szettre esett a választásom, ami a kéknek három árnyalatát tartalmazta. A rombusz alakú csempén a három színárnyalat olyan hatást keltett, mintha a hullámzó Balatonra léptünk volna rá a fürdőszobában! Mindenki azonnal beleszeretett a csempébe, ezért nagy volt az egyetértés a családban, hogy ezt a fajták rakjuk le a fürdőszobában.

Dizájnos fürdőszoba felújítás

Sokat segített az is a munkálatok során, hogy találtunk egy nagyszerű oldalt fürdőszoba csempe témában, és ez igazán sokat segített a csempézéssel kapcsolatos munkában. A színárnyalaton túl a csempe mintájában például rengeteget segített az oldalon található leírás. A gyönyörű rombusz alakú padlólapok a hálós mintázathoz igazodtak. Az oldal szerint ez egy nagyon jó megoldás tud lenni, ha kicsit nagyobbnak akarjuk mutatni a fürdőszobát. A trükk valóban működik, mert amikor belép az ember, szinte végtelennek látja a fürdőszobát, varázslatos! Pont olyan, mintha magába a magyar tengerbe lépnél.

Engem a fürdőszoba csempe dizájn része sokkal jobban érdekelt, de tesóm és édesapám érdeklődését a technikai paraméterek is kellőképpen felcsigázták. De az például nekem is érdekes információ volt, hogy a csempe tartósságáról, minőségéről milyen sokat elárul a hátoldala. Magamtól biztos nem néztem volna meg a fürdőszoba csempe hátoldalát, hiszen a színes, dekoratív része az elején van! Pedig ez is egy nagyon fontos lépés, amit sosem szabad kihagyni. Minél fehérebb ugyanis a hátulja a csempének, annál jobb a minősége. Igaz, az ára is ezzel egyenesen arányos, de ha hosszú távon gondolkoztok, sokkal jobban megéri most befektetni a minőségi csempébe, mint később szembesülni egy újabb felújítás szükségességével.

Nem mondom, jól elfáradtunk a felújítás végére, de egy csodálatos nyarat töltöttünk a Balaton partján. Alig várom, hogy idén is visszamenjünk, és ezúttal már teljes pompájában élvezhetjük majd a felújított fürdőszobát is!