Szervezz csapatépítőt a Balatonra

Számomra a Balaton kihagyhatatlan része minden nyaramnak. Igyekszem minden évben leutazni, ha nem is hetekre, vagy több napra, de legalább egy reggeltől estig tartó rövid kis kiruccanást mindig meg tudok oldani. Nekem a Balaton nélkül nem is nyár a nyár. Ilyenkor mindig nagyokat sétálunk a sétányokon és a parton, még egy kicsit fürdőzünk is, de ami elengedhetetlen része a programnak, azok a parton lévő strandbüfék. Igen, tudom, az ételek nem olyan jók, mint egy étteremben, de egyszerűen nem bírom ki, hogy ne egyek egy jó kis olajos lángost, és két mogyorókrémes palacsintát. Bár a gyomrom általában annyira nem örül a nehéz ételeknek, de a gyerekkoromat idézik, így hogy is tudnám kihagyni?!

Így van ezzel az egyik legjobb barátnőm Eszter is. Neki és a férjének van egy nyaralójuk a Balatonnál, amit ki szoktak adni, amikor nem tartózkodnak ott. De már most olyan szinten nagy az érdeklődés, főleg a fesztivál miatt, hogy úgy döntöttek, beáldozzák ezt a nyarat, mert szeretnének nagyobb lakásba költözni, és jól jön a pénz. Emiatt kicsit szomorú volt, de mintha az égiek ezt tudták volna.

csapatépítő helyszínek

Eszter egy nagy multinál dolgozik marketing menedzserként, és minden évben tartanak csapatépítőket, amit már év elején elkezdenek szervezni. Mindig a csapatépítő helyszínek megvitatásával kezdik. Szóba jött nagyon sok minden: bortúra Egerben, wellness Gyulán. De ekkor kipattant a szikra Eszter fejéből, és azt mondta menjenek a Balatonra. Elvégre mi is lehetne jobb csapatépítő helyszín, mint a Balaton?

Mindenkinek nagyon tetszett az ötlet, mert abban bíztak, hogy talán némi izgalmat is sikerül belecsempészni a programokba.

Így hát megbízták Esztert, hogy keressen valami jó megoldást, és ha sikerül, akkor a Balatonhoz fognak menni. Persze azonnal neki is állt a keresésnek, és hamar meg is találta a BalatonPRO-t.

Mindenféle programok szervezésével meg lehet őket bízni, legyen szó akár születésnapról, vagy akár legénybúcsúról. Plusz nem igazán talált más izgalmas programokat kínáló céget.

A csapatépítő helyszíne náluk lehet szárazföldi, illetve vízi. A vízi programok közé tartozik a jó kis vitorlázás, ami szinte védjegye a Balatonnak, az evezés, a sárkányhajózás és az úgynevezett SUP is. Vitorlásokból többféle áll rendelkezésre, ami a férőhelyek számát illeti. Természetesen a vitorlást egy tapasztalt, jogosítvánnyal rendelkező személy vezeti, így teljesen biztonságos. Viszont a SUP-ot, ami egy viszonylag új keletű sport, nem próbálhatják ki azok, akik nem tudnak úszni. Egy deszkára kell felállni és evezni. A folyamatosan mozgó vízen ez egyáltalán nem egyszerű dolog, némi gyakorlást igényel, hogy az ember fenn tudjon maradni, így a borulás esélye nagy.

De a szárazföldi program is izgalmas, az pedig nem más, mint egy quad túra. Itt nincs versengés, csak színtiszta szórakozás. Emellett beltéri csapatépítő helyszínek is vannak. Ilyenkor általában egy szálloda egyik termében kerül sor az eseményre, ahol olyan feladatok várják a csapatokat, amik összekovácsolják őket. De hát ez is egy csapatépítő lényege, hogy megerősítse a csapatszellemet.

Eszter miután meggyőződött arról, hogy a BalatonPRO-nál jó kezekben lesz a csapatépítőjük, felvázolta a többieknek, akik nagyon lelkesen fogadták. Ezzel pedig, szerencsésen alakult a dolog, mert a csapatépítő helyszínek közül a Balaton lett a befutó, de mi más is lehetett volna?!