A Balaton körül bringával?

Nem ismeretlen a műfaj, ugye?

Ti is hallottatok már nyilván a Balaton körbebiciklizésének lehetőségéről, és talán gondolkodtatok is már rajta, hogy lenne-e kedvetek, vagy ami sokaknál fontosabb kérdés: erőtök hozzá?!

Mert, bizony nekem is ilyesmi a problémám és a dilemmám: bírnám-e szusszal? Viszont mióta szembejött a neten egy kiváló elektromos kerékpár webshop, rájöttem, hogy csak egy kicsit kéne gondolkodni megint és lenne rá rögtön megoldás.

Van is! A linkelt, motorbolt.co.hu árul bizony olyan eszközöket dögivel, amik nekem is jók lehetnek ilyen jellegű programhoz. Ha persze, ti nem vagytok ilyen nyámnyilák és a hagyományos biciklizés is a hobbijaitok közt van, gyakoroljátok is és edzettek vagytok, árulnak itt mindenféle cuccot a “régimódi” bringázáshoz is. Hiába a nevük “motorbolt”. Amiből meg már sejthetitek: árulnak itt szinte mindent, ami szegről-végről kapcsolódik a témánkhoz.

Vicces, hogy úgy fogalmazok “régimódi”. Mert olyan csúcsszuper bringáik vannak, hogy akár csak, ha 15 évvel ezelőtt is megláttam volna egy olyant, eldobtam volna az agyam. És összeszerelve, menetkészen ki is szállítják bármelyiket, ha rendeltek. Talán nem is érdekes innentől külön hangsúlyoznom, hogy hol van a boltjuk, de minden ilyen infó megtalálható az oldalukon: motorbolt.co.hu. Kiváló elektromos kerékpár webshopként ajánlott hely ez tehát, ami több tud lenni jóval annál, mint amit kerestem.

Szerelnek nektek össze robogót, meg mindenfélét. Érdemes szétnézni náluk. Van hétszázezer forintos kétszemélyes robogójuk is például, meg ilyen kis mopedek is, sokkal olcsóbban. Ahogy biciklik tehát még, minden mennyiségben.

A menüs elrendezésük a következő: elektromos kerékpárok, kerékpárok, motoros felszerelések, motor alkatrészek, kerékpár alkatrészek, és gumik. Most viszont még csak a fő kategóriáikat soroltam fel (ahogy írtam, nem egy egyszerű elektromos kerékpár webshop csupán a hely). De egyszerű a használata. Elég ráhúznotok az egeret ezek közül az egyikre, és lenyílik egy több tíz/száz újabb almenüt rejtő fülecske, de azok is újabb nagy csoportokba vannak szedve, hogy átlássátok. Ilyenekbe pl.: bukósisakok, táskák, aztán meg jön pár ruházati márka, mint amolyan “kis menüpont” és alatta, hogy milyen al-almenük vannak azon a márkán belül. Például, hogy milyen jellegű ruhadarabokat listázhattok ki attól a gyártótól.

Akkor is kedvencetek lehet ez a bolt, ha valami kisebb munkagépre kerestek abroncsot. Vagy akkor is, ha a régi motorotokat bütykölnétek. Meg még akkor is, ha valami nagy és vagány járgányhoz keresnétek menő motoros ruhát – mármint az azon való utazáshoz. Vagy, ha tényleg egy nagyobb kihívást jelentő, komoly túrázásra, vagy sporteseményre készülnétek és termoruhák kellenének. Ezek még mindig az említett webárulda kerékpár- és elektromos kerékpár webshop jellegéhez csapódnak, adalékként. (Gondoltam felsorolok egy termék-vonalon belül mindent.) De a lényeg, hogy többet tud ez a bolt, mint elsőre látszik!

Úgyhogy, nekem nem is marad több kérdés: nyáron a Balcsira fel! És, ahogy ismerem a barátaimat nem puhánynak fognak tartani az elektromos rásegítésű bringa miatt (mert máshogy én nem érnék a végére egy ilyen túrának), hanem le fog esni az álluk. Mert komálják a korszerű dolgokat nagyon. És a Motorboltban sok minden nagyon forradalmi! Nekik is tetszeni fog…