Balatoni nyaralásunkat ne tegye tönkre a hátfájás

A Balaton szerintem egy nagyon különleges hely szinte minden magyar számára. Bár a mai világban már nagyon sok a lehetőségünk arra, hogy eltöltsük a szabadságunkat, ettől függetlenül az én szívem mindig is a Balatonhoz húzott. Ezt talán nem nehéz megérteni, ha valaki ismeri a múltamat. A nagyszüleim a Balatonnál éltek, úgyhogy minden nyarat náluk töltöttünk. Ha pedig ez nem lett volna elég, általában az iskolai szünetekben is őket látogattam meg.

Tény sajnos, hogy a Balaton már nem a régi és ezt a bevételi számok is mutatják ott. Sok ember egyszerűen úgy van vele, hogy olcsóbban el tud jutni külföldre, minthogy egy túlárazott hotelben töltsön pár napot a „magyar tenger” mellett. Ezt az érzést teljesen meg tudom érteni, viszont ettől függetlenül is szomorú vagyok, hogy így alakult a nagy tavunk sorsa.

A gyerekkorom egyik nagy problémája mindig is a gerincemhez kapcsolódott. Mivel hamar nőttem meg, ezért már ötödikes koromtól gyógytornára kellett járnom. Sajnos azonban ezt az idegesítő dolgot felnőttként is tovább kell cipelnem, viszont az egyik gyógytorna tanfolyam kapcsán, megfelelő tudást kaptam arra, hogy miként lehet kezelni. Korábban nem igazán foglalkoztam azzal, hogy mi van a hátammal, de pár héttel ezelőtt elképesztő fájdalom jelentkezett. Felmentem az internetre és a Therapy4U oldalán megtaláltam a megoldást.

Alapból mikor fellépünk, már egy kicsit meg fogunk nyugodni a weboldalukon, mivel olyan szépen van kialakítva az egész. Eleve mindig kicsit félek belevágni valami új dologba, a Therapy4U azonban rögtön azt fogja éreztetni velünk, hogy jó helyen járunk. Nem kell attól sem tartanunk, hogy bonyolult menürendszereket kéne kezelnünk. Minden érthetően van elrendezve és csak pár kattintás kell ahhoz, hogy rátaláljunk arra a részlegre, ami minket érdekel.

Arra voltam kíváncsi, hogy mit is csinálnak velem az első alkalom során. Ehhez egy hosszú tájékoztatót tudunk olvasni, ha rákattintunk a felső menüben a „kezelések” kiírásra. A Therapy4u gyógytorna tanfolyam elsődleges célja az, hogy megtalálják a fájdalom forrását és onnan kezdjenek építkezni. Ez egy nagyon szimpatikus dolog volt, hiszen így végre konkrétan megtudhatom, hogy milyen problémákkal rendelkezem. Lehet, hogy az évek során már több baj is jelentkezett, mint mikor középsulis voltam és jó lenne ennek tudatában nekiállni a helyreállításnak.

Egy kicsit attól tartottam, hogy fizikálisan nem lennék elégséges a gyógytorna tanfolyamhoz. A Therapy4U azonban biztosított afelől, hogy mindenkinek személyre szabottan alakítják ki a gyógytorna tanfolyam tervét. A legnagyobb hiba, amit az ember ilyen terápiás kezelések során tud véteni, az az, hogy túltolja az első alkalommal. Nem kell rögtön tökéletes, egyenes háttal rendelkeznünk, vagy minden gyakorlatra képesnek lennünk. Sokkal fontosabb, hogy a szervezetünket újból hozzászoktassuk a mozgáshoz és szép lassan visszahozzuk eredeti formájába.

Ezek mind nagyon jól hangzottak, úgyhogy eldöntöttem, hogy nem fogom tovább halogatni ezt a lépést. A Therapy4U csapatát egyébként nagyon könnyű elérni. Elég csak rákattintanunk a „kapcsolat” menüpontra és azonnal látni fogjuk az e-mail címüket és a telefonszámukat is. A gyógytorna tanfolyam jelentkezés tehát nagyon egyszerű. Miután felhívtam őket, nagyon kedvesek voltak velem és válaszoltak minden egyéb kérdésemre is. Így teljes magabiztossággal látogattam el hozzájuk és nem kellett csalódnom bennük. A gyógytorna tanfolyam azóta is folyik és sokkal jobban érzem magam már most a bőrömben.