Csodálatosan szép az őszi Balaton

A családommal gyakran utazunk a Balatonhoz, minden évszaknak megvan a maga természeti szépsége a magyar tenger partján. A tavasz az ébredés, a feltámadás időszaka. Általában ekkora már megbolydul a vízpart, napról napra egyre több és több ember érkezik a vízparthoz. A kisgyermekesek élvezik a friss levegőt, megetetik a hattyúkat és a sirályokat. A fiatalok kerékpárral vagy gyalogszerrel barangolnak a vidéken. Mindenki megtalálhatja az életkorának és a személyes érdeklődésének megfelelő szórakozást. Ez Magyarország egyik legenergikusabb térsége, sok fiatallal és programmal. Nyáron hatalmas a tömeg, rengetegen érkeznek a vízparthoz felüdülést keresve a nyári hőségben. Ilyenkor pezseg az élet. Ősszel gyönyörű és romantikus a vízpart, az elmúlás szele járja át a vidéket. Télen pedig a hó és a jég szerelmesei lepik el a fagyos strandok jégpályáit és ádáz hócsatát vívnak a fagyott partszakaszon. Ezúttal nem csupán a kikapcsolódásé a főszerep, húgomra iskola előkészítő feladatok sokasága vár az őszi szünet ideje alatt.

Az iskola előkészítő feladatok

Számtalan új és már korábbról ismert feladat között újabb és újabb kihívásokkal szembesül húgom a felkészülés időszakában. Fontos, hogy javítsunk beszédtechnikai fejlettségén. Sajnos az iskolakezdés évét megelőzően még mindig számos betűvel meggyűlik a baja, nem kevés fejtörést okozva szüleinknek. Ők hosszas keresgélést követően találtak egy weblapot, ahol számos érdekes és szakmailag megalapozott kiadvány érhető el. Ezen kiadványok mindegyike nagy segítséget jelent a nyelvhelyességi problémákkal küzdők számára.

Az alábbi linken mindenki számára könnyen elérhető az általunk újonnan felfedezett honlap elérhetősége,

https://szilvia-logopedia.hu/iskola-elokeszito-feladatok.php

A beszédfejlesztést segítő kiadványok sokasága mellett az oldal szakértői gyakorlati tanácsokkal is ellátják a téma iránt érdeklődőket. Közelebb hozva egymáshoz a tanuló és a tanulás kapcsolatának megértését. Itt ugyanis általában kisgyerekekkel kell közösen tanulni, gyakorolni. Ez pedig számtalan kihívást rejthet magában a felkészületlenebbek számára. Egy öntörvényű és nehezen motiválható gyerkőc mellett bizony korántsem egyszerű a tanulás.

Különböző célcsoportok, hasonló megoldás

Az egyik legnépszerűbb kezdeményezés a”KÉPES VAGY RÁ! Vidám motivációs pedagógiai és logopédiai matricák forgalmazása. A fiatal gyerkőcök számára roppant fontos a pozitív visszajelzés. A tanulási hajlandóság ilyen módi támogatása hatalmas sikernek örvend. Szerencsés esetben a gyermek észre sem veszi, hogy tanul. Játékos feladatokkal és mondókákkal készíti fel magát a nagyobb feladatok elvégzésére.

A rendeléseket kártyás vagy utalásos fizetés esetén már 36 órán belül kiszállítják.

Néhány termék a teljesség igénye nélkül:

PÖTTÖM PARK 1

PÖTTÖM PARK 2

Látogatás a beszéd birodalmába

Látogatás a beszéd birodalmába 2

BESZÉDFEJLESZTŐ SZUPERCSOMAG

Látogatás a vonalak birodalmába

Látogatás a tudás birodalmába

ARTIKULÁCIÓS szókártyák

A kiadványokról általánosságban elmondható, hogy nagy segítséget nyújtanak a problémákkal küszködők számára. Remek szakmai tartalom elérhető áron. Az iskola előkészítő feladatok elvégzése egyszerű és játékos, kiváló lehetőség a gyermekek számára, hogy a koncentráció fejlesztésével sikereket érjenek el. A tanulás megszerettetése kulcskérdés ebben a korban. Azonban figyeljünk a fokozatosság elvére, nem szabad a kelleténél jobban erőltetni a tanulást. Ha szükséges szép apró lépésekkel, napról napra haladva végezzük el a feladatokat.