Van, aki télen is motorozik

Télen nem lehet sok mindent csinálni a Balatonnál. Persze,olyankor is vannak programok, és vannak emberek, akik itt élnek, de koránt sem akkora a nyüzsgés,mint nyáron szokott lenni. Nyáron nagyon sokan vannak, lépni nem lehet néha a sétányokon. A főszezonban tele vannak a strandok nyaralókkal, nem lehet egy szabad apartmant sem találni, de amint beköszönt a hideg, szinte kiürül a tó környéke.

De ez nem azt jelenti,hogy nincsenek programok, csak már nem övezi őket olyan nagy érdeklődés. Pedig ilyenkor is bőven van látnivaló a Balaton körül.

Vannak olyan barátaim, akik nagyon szeretnek motorozni, és kifejezetten a hűvösebb hétvégéken látogatnak le Balatonra, mivel ilyenkor sokkal gyorsabban le lehet jutni a tóhoz, mint nyáron. Olyankor örökös a dugó, rengeteg a baleset. De amint vége van a szezonnak, ennek a közlekedési katasztrófának is vége szakad.

De milyen ősszel motorozni?

Akkor célszerű motorra pattanni ha ezt az időjárási viszonyok is lehetővé teszik. Vannak ugyanis remek védőruházatok, de alapvetően a motoron utazók nincsenek védve a környezeti hatások ellen. Bármilyen csapadék esetén kellemetlen motorozni, hiszen nincs védve ellene az ember.

Motort vezetni sokkal nehezebb, mint autót. Sokan vannak, akik a csúszós, vizes utakon elveszítik az irányítást a járgányuk felett, ebből sok baleset adódik, pedig ezeket el lehet kerülni. A sofőr tapasztaltsága és folyamatos figyelme mellett sokat jelent egy megfelelő motorgumi, ami segíthet megelőzni a baleseteket.

Ahogyan az autóknál, a motoroknál is nagyon fontos, hogy j gumit használjunk. egy crossmotorra mondjuk nagyon más motorgumi való, mint egy mindennap használt robogóra. Fontos, hogy mindig tájékozódjunk, milyen gumi lenne a legideálisabb a számunkra. Célszerű jobban utánaolvasni, mi az előnye az egyes gumiknak, melyik márka pontosan mit kínál, hiszen két motorgumi között rengeteg különbség lehet.

Fontos arra is nagy figyelmet fordítani, hogy honnan szerezzük be ezeket a gumikat A motorgumi vásárláshoz használhatjuk például a https://www.motortire.hu/ oldalt is.

Ez az oldal tele van motorgumival, nagyon nagy a választék é szerintem minden motorhoz lehet itt megfelelő gumit kapni.

Az utcai és városi motorgumi mellett vannak itt sport és túra motorgumik is, de vannak például cross motorgumik is. Ami meglepő, hogy még oldalkocsikhoz is lehet itt gumit kapni!

A cég maga nagyon megbízható, gyorsan teljesítik a rendeléseket. A délig leadott rendeléseket már másnap futárszolgálattal kiviszik a megrendelés címére, ha az adott motorgumi raktáron van.

Gyorsak és pontosak, ami jó, hiszen ilyenkor ősszel nagyon gyakran változik a hőmérséklet, hirtelen hűl le a levegő és kezd esni az eső, így sokszor elég hirtelen kell lecserélni a nyári gumikat télire.

Ezen az oldalon gyakran vannak akciók is, ilyenkor sokkal olcsóbban lehet hozzájutni egy gumi szetthez, ugyanis ezek az akciók két motorgumi együttes vásárlásakor lépnek életbe.

Jó kis oldal, akik még YouTube-ra is csinálnak videókat, amiket meg lehet nézni a csatornájukon. Van például videójuk motorgumi szerelésről is. ezek nagyon érdekesek, a motorok szerelmeseinek érdemes megnézni egy-két videójukat.

Összességében egy nagyon korrekt, megbízható oldal, ahol nagyon sok motorgumi kapható, minden motorra meg lehet találni a megfelelőt. Gyorsan szállítanak, országszerte lehet tőlük vásárolni. Jó dolog ez a házhoz szállítás, hiszen motorral nehezen lehetne hazahozni a motorgumikat tőlük.

Van egy szervizük Budapesten a 19.kerületben, így ha valaki nem rendelkezik otthon a megfelelő környezettel és szerszámokkal, akkor ide is elviheti a motorját, hogy itt kicseréljék rajta a gumit.

A megfelelő gumival pedig lehet tél vagy nyár, biztonságosan el lehet motorozni a Balatonhoz, hogy a térség minden látványosságát megnézzük.