Kategóriák
Uncategorized

Te milyen gyakran jársz a Balcsihoz?

Nyáron igazán közkedvelt úticél a Balaton. Ez már nagyon sok éve így van, az emberek imádják a Balaton, sokan még külföldről is eljönnek, csak hogy lássák hazánk kis tengerét. Szerintem rengeteg jó programot lehet itt csinálni az év minden szakaszában, de tény, hogy nyáron az igazi ellátogatni ide.

Pontosan emiatt számos programot szerveznek ide, a borkóstolóktól kezdve a hajózáson át egészen a tó átúszásáig minden van, amire csak gondolni lehet. Éppen ezért nem árt előre megnézni a híreket, hogy milyen programok vannak, amikre érdemes ellátogatni, de azt is érdemes indulás előtt megnézni, hogy milyen közúti viszonyokra lehet számítani, hiszen senki nem szeret a dugóban ülni órákig vagy éppen a több órát késő vonatra várni – ha már a várakozásról beszélünk.

Én megmondom az őszintét, utálok vonattal menni a Balatonra, mert mindig tömve van nyáron, ráadásul ha régi vonat jön, akkor meg is lehet rajta gyulladni. Tény, hogy az autó környezetszennyező, viszont ha többen mentek egyszerre, akkor az már sokkal környezetkímélőbb, mintha mindenki külön menne. Ráadásul, ha sok a cucc, akkor még kényelmesebb az autós verzió.

Bár én nem járok már olyan sokat a Balatonra, azért a vele kapcsolatos cikkek – legfőképpen nyáron – akaratlanul is szembe jönnek velem. Így tudtam meg idén is, hogy mikor tartották a Balaton átúszását, vagy éppen azt, hogy milyen borkóstolós hétvégi programok vannak a Balaton különböző településein.

Sokan vesznek itt nyaralót, telket, weekendházat, mert itt nyáron és télen is jól el lehet lenni és akár egy egész család is kényelmesen elnyaralgathat itt anélkül, hogy szállásra több tízezreket kellene fizetniük.

Te milyen gyakran jársz a Balcsihoz?