Mi másról beszélgethetnénk egy ilyen hosszú úton, mint a gumiabroncsok…

Úgy döntöttünk, hogy itt az ideje meglátogatni a Balatont. Gyönyörű az idő, meleg van, süt a nap, fürdeni ugyan nem fogunk, de egy kirándulás csodálatos volna. Már csak a tó puszta látványa is annyira fel tud tölteni energiával, hiszen gyönyörű… A kedvesemmel rábeszéltük egy másik barát-párosunkat, hogy tartsanak velünk, na nem azért, mert mi már unjuk egymást, egyszerűen csak régóta terveztünk már valamit közösen és ez most jó alkalomnak tűnt. Jól is indult a program, olyan témák jöttek elő, amihez mindenki hozzá tudott szólni. Aztán átlépve a megye határát valahogy átcsaptunk a gumiabroncsokba, mi csajok meg csak hallgattunk és néztünk bambán, hogy na ezek most mégis miről beszélnek.

Nyári gumi akció árak – nagyjából valahol itt ragadtam le. Sokat emlegették a gumidiszkont.hu oldalt is, hogy ott érdemes körülnézni, mert mindig leakciózzák az aktuálisan szükséges (mármint szezonális) cikkeket. Szóval most például nagyon jó áron lehet hozzájutni prémium nyári gumikhoz. Akár 40-50% kedvezményt is ki lehet fogni, persze márkától és szériától függően. De ha csak a legjobb minőségben utazunk, akkor sokat megfoghatunk egy ilyen jól időzített bevásárlás során. Persze téli vagy éppen négyévszakos szetteket is lehet náluk venni, de a fiúk szerint mindig azt akciózzák le leginkább, ami éppen aktuális fut – hogy vigyék az emberek, mint a cukrot. A honlapjukon azt írják, azért tudják ennyire alacsonyan tartani az áraikat, mert nagyon-nagy tételben forgalmaznak ilyen termékeket és megtehetik. Mi lenne ha még használt termékekkel is foglalkoznának, még a végén ők fizetnének, hogyha megvesszük az adott darabot…

Nagyon sok olyan dolog van ezen a területen, ami nekem nőként nagyon ingoványos. Ilyen például maga a gumik jelölési rendszere. Szerencsére ezzel kapcsolatban is el lehet olvasni minden szükséges információt a gumidiszkont.hu-n, szóval ha esetleg ti is úgy érzitek, hogy vannak hiányosságaitok ezen a területen, akkor itt utána tudtok olvasni. Elöljáróban csak annyit mondanék, hogy nem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnhet, mindennek megvan a teljesen logikus jelentése.

Ezen kívül pedig még nagyon sok hasznos információt lehet olvasni a karbantartásról, a helyes használatról és a gumiabroncsok alapvető fontosságáról. Kitérnek a javításra és javíthatóságra is és persze a jelölésrendszeren kívül sokat olvashatunk a méretezésről is. Tehát minden itt van egy helyen, nem csak a nyári gumi akciós árak, vagy épp a téliek, hanem minden témába vágó lényeges információ. Nem mondom, hogy mindenből kikupálódtam ezalatt az út alatt, de legalább már tudom, hogy hol keressem a szükséges információkat, ha szükségem volna rá.