Tökéletes balatoni hétvége, laptop és internet nélkül

Sokan csak álmodni mernek arról, amit én meg is valósítottam a múlt hétvégén. Egészen hihetetlennek hangozhat, de sikerült eltöltenem 3 teljes napot telefon, laptop és internet nélkül. Nem volt olyan nehéz dolgom, hiszen a Balatonon voltam egy wellness szállodában, szóval azért igyekeztem mindehhez az ideális körülményeket megteremteni. De azért az elején furcsa volt, hogy nem nézek rá, ki keres, vagy hogy jött-e új e-mail vagy megrendelés, kell-e hétvégén is ajánlatot készítenem és társai. Egyszerűen csak hátradőltem és élveztem a napsütést, a pihenést, a relaxáló masszázsokat, na meg persze a társaságot.

A telefonomtól nem mindig volt egyszerű megválni, de szépen lassan hozzászoktam. A laptopomat viszont elég könnyen lerendeztem, mert szándékosan Budapesten hagytam. Direkt úgy alakítottam, hogy mostanra ütemeztem be a már régóta dédelgetett tárhely bővítést. Van egy jól bevált laptop szerviz, a PCMentor, mindig hozzájuk viszem az éppen aktuális őrültségeimmel a kütyümet. Talán épp azért, mert anno náluk vettem a jelenlegi, meg az előző gépeimet is.

Foglalkoznak mindennel, ami csak beletartozhat a szervizelés témakörébe, ráadásul nem csak helyben az üzleteikben, hanem akár telefonon vagy házhoz kiszállva is segítenek az IT problémák orvosolásában. Sőt, lehet tőlük rendelni laptop futárt, aki beviszi és haza is viszi az eszközt, amint az elkészül. Na mondjuk én nem voltam ennyire kényelmes, nemes egyszerűséggel fogtam magam és bevittem a gépet az üzletükbe. Kettő is van belőle, egy Budán az I. kerületben a Batthyány utcában, a másik pedig Pesten, Zuglóban, a XIV. kerületben az Ilka utcában, a Thököly mellett. Isteni szerencse, hogy az egyik a meló miatt, a másik meg a lakásom miatt esik útba… Szóval csütörtökön szépen leadtam a gépet, nagyjából 10 percembe telt, mire átvették, megnézték és megmondták mennyibe fog kerülni a kért bővítés és mikorra készül el. Azt hiszem a mai világban erre az egészre 10 perc igazán nem sok egy napból. Ráadásul nagyon kedvező áron kapom az új SSD-t, aminek meg aztán pláne örülök. Érdemes körülnézni a honlapjukon, minden áruk és tevékenységi körük megtalálható rajta, ráadásul nagyon egyszerűen kezelhető és átlátható módon. Jó, hogy ilyen PCMentorom van. 🙂