Egy székhely szolgáltatással segítettem a balatoni cégemen

Először csak azért látogattam el a székhely szolgáltatással foglalkozó oldalra, mert nagyon érdekesnek és informatívnak találtam a blog posztjaikat, amik az oldaluk alján találhatóak. Tudom, elég fura, de tényleg így volt. Aztán, valószínűleg pont ezeknek a posztoknak a hatására néztem meg a tényleges tartalmat is az oldalukon. Annyi sok jót írtak, hogy miért egyszerre praktikus és profitáló székhelyet kinevezni és igénybe venni, hogy megnéztem, ők mit kínálnak.

Gyakorlatilag két opcióból lehet választani: a székhelyszolgáltató Budapest és Újlengyel területén tud székhelyet biztosítani. Mindkét településnek meg vannak a maguk előnyei és hátrányai. Újlengyelben biztosítják, hogy Iparűzési Adó mentesen tudja a céged a tevékenységét folytatni, egy összeg fejében, így a cégnek több profitja marad, nem viszi el az állam. A budapesti székhelyszolgáltatás esetében ugyan nem mentesül a cég ettől az adótól, de kap egy tárgyaló termet, és ez a szerződés kicsivel olcsóbb is, mint az újlengyeli.

Ezen felül természetesen mindkét szerződésnek vannak ugyanolyan szakaszai: a székelyszolgáltató Budapesten és Újlengyelben is átvállalja a levelek fogadását, azok továbbítását szkennelt változatban, vagy postai módon a cégnek, valamit a hatóságok fogadását, és az azokkal való interakciót is, ha erre esetleg sor kerülne. A szerződés megkötése emellett teljesen online zajlik, és egy órát vesz igénybe. Ezzel egy időben céget alapítani, és céget módosítani is van esélye a szerződőnek, bármilyen különösebb díj nélkül akár a szolgáltatónak akár az ügyvédnek.

Persze mindkét szolgáltatás nagyon jó a maga nemében, az én cégem viszont nem adózik annyit, hogy megérje Újlengyelbe tenni a székhelyét, viszont rendkívül jó lehetőségnek láttam a budapesti tárgyaló megszerzését. Mivel még viszonylag új a cég, fontos, hogy az ügyfelek, akikkel majd a későbbiekben szerződök, vagy felfogadnak, ha úgy tetszik, jó véleménnyel legyenek a cégről. Hiába, de a külcsín igenis sokat számít egy ilyen helyzetben.

Magával a szolgáltatóval nekem nagyon jó tapasztalataim voltak, rendkívül professzionálisan és segítőkészen válaszolt a felmerült kérdéseimre. És ami talán még fontosabb, nagyon gyorsan reagáltak mindenre. Azt gondoltam volna, hogy az egy órás ügyintézés, csak reklámkeltésnek van, de tényleg nagyjából annyi idő alatt mindent meg is beszéltünk, be is iktattak és készen is voltunk. Én csak ajánlani tudom a szívem mélyéből ezt a szolgáltatót, akár nagy vállalkozással rendelkezel, akár kicsivel, vagy csak gondolkozol egy cég megalapításán.

Ha kérdésetek merült fel, az oldalukon nagyon részletesen elmagyaráznak mindent, de telefonon is szívesen válaszolnak a kérdésekre, keressétek őket bátran.