Gravírozással üvegbe zárt pillanatok

Családom egy része néhány évtizede egy jobb élet reményében elhagyta az országot és az Egyesült Államokban telepedett le. Nagynénik, nagybácsik, unokatestvérek, másod- és harmad-unokatestvérek serege, immár több generáción át is megtartották kötődésüket az anyaországhoz és az itthon maradt családtagokhoz, köszönhetően többek között a szoros kapcsolattartásnak, amit mindig is nagyon fontosnak láttunk megőrizni. Szerencsére a család legifjabb tagjai is – ha nem is tökéletesen, de értenek és beszélnek magyarul, a szülők ápolják a hagyományokat és amikor tehetik, el is látogatnak Magyarországra. Erre két-három évente leginkább a tanítási szünetekben kerül sor, elsősorban nyáron. Hol is találkozhatnánk, ha nem a Balatonon? A családi nyaralónk amolyan átjáróház és találkozási csomópont közeli és távoli rokonaink számára.

A következő nyáron a szokásosnál is többen jövünk majd össze, köszönhetően annak, hogy két családi jubileum és egy esküvő is jut erre az időszakra! Ezúttal én leszek a házigazda és mindenképpen valami kedves és személyre szóló meglepetéssel szeretném várni a vendégeket! Olyan ajándéktárgyra gondoltam, ami az összetartozásunkat és a Balaton hangulatát is ötvözi, minden korosztálynak megfelelő, kis helyet foglal és praktikus is. Rátaláltam a Color nyomda oldalára, ahol a 3d üveg gravírozás ragadta meg a figyelmem! Úgy döntöttem, mindenki számára készíttetek egy névre szóló egyedi kulcstartót, amit majd mindig maguknál tarthatnak és emlékezteti őket a Balatonra és természetesen miránk, az anyaországi hozzátartozóikra is. Egy-egy példányt küldök majd az idős amerikai rokonaimnak is, akik koruk miatt a hosszú utazást már nem vállalják be, de tudom, milyen mély nosztalgiával gondolnak a hazájukra.

Azért is döntöttem a 3d üveg gravírozott kulcstartó mellett, hiszen az üvegen megörökíthetők a Balaton különböző jelképei, tájképei vagy emlékezetes pillanatai, maga a Balaton körvonala, a víz hullámai, egy hajó, egy naplemente, akár egy családi fotó… Úgy gondolom, ez a fajta ajándék különösen személyes lehet, mivel a kulcstartó mindennapi használatával a tulajdonos mindig emlékezni fog azokra a szép pillanatokra és élményekre, amelyeket a Balatonon együtt töltöttünk.

3d üveg gravírozás

A 3d üveg gravírozás egy speciális technika, amely lehetővé teszi, hogy háromdimenziós mintákat és mintázatokat hozzon létre üvegfelületeken. A Color nyomda lézergravírozással dolgozik, amely során egy nagyon erős lézerfényt használnak a minták finom kivágására vagy gravírozására az üvegfelületbe. Annyi volt a teendőm, hogy minden kívánt mintát és képet a kívánt méretben PDF fájlba rendezzek, ezek után a Color nyomda munkatársai ellenőrizték, hogy elég magas felbontású képeket válogattam-e össze a 3d üveg gravírozáshoz. Amint ezzel megvoltunk, pár napon belül kaptam egy próbamunkát, hogy lássam, mire számíthatok, hogyan jelenik meg a kívánt kép üvegbe zárva. Mit ne mondjak, el voltam bűvölve, a 3d üveg gravírozás valóban mesés, olyan mint egy apró, csillogó csodavilág! Ezek után a labda már a Color nyomdánál pattogott, és elmondhatom, hogy igen gyorsan: ugyanis rendkívül rövid határidővel kiváló minőségű, tartós és esztétikus munkákat adtak ki a kezeik közül.

Nagyon várom, hogy átadjam rég látott szeretteimnek az együtt töltött idő egy kis pillanatát üvegbe gravírozva, remélve, hogy – a Color nyomdának hála – személyes, emlékezetes és praktikus ajándékkal sikerül meglepnem őket.