.

...

Szeretnék egy beszélgetést kezdeményezni a Balaton marketingjéről, a települések egyéni marketingjéről. Szerintetek megfelelő a Balaton marketingje? Van a településeknek egyéni marketingje, vagy csak a Balaton általános marketingjére támaszkodnak, esetlegesen a településen működő vállalkozások marketingjére?  Mit tesznek a városok azért, hogy őket válasszuk??
Bármilyen véleményetek van a témában azt szívesen várom!!!

Ui: Ha minden igaz, csatoltam egy kérdőívet is, ha van egy kis kedvetek és időtök, nagyon jó lenne, ha ki tudnátok tölteni!:) (xixa1989@citromail.hu)

Megtekintések: 4

Mellékletek:

Válaszoljon erre

Válasz erre a beszélgetésre

A Balaton marketingje darabos, mint a dorogi szén. Nincs összefogás, a városok elszigetelten erőlködnek, állami szinten kell kézbevenni a dolgot.
Erről a témáról írtam pár sort ide.
Csatlakozom Butsi hozzászólásához, sőt amit belinkelt figyelmébe ajánlom mindenkinek. 5 éve civilként kezdtem behatóbban foglalkozni a Balatonnal: ez az a hely ahol mindenki csak jót akar, aztán csak egyre rosszabb lesz a helyzet.
A balatoni alapítványoknak, civil szervezeteknek, hivatalos szervezeteknek, szerveknek, politikai csoportoknak, lobbistáknak se szeri se száma, csoda, hogy még egyben van a tó!
Az egész ország jelenlegi állapotát jól tükrözi a Balaton: itt minden megvan kicsiben. Lásd most a Balatonring beruházás körüli botrányokat stb.
Hahó! Pár éve szakdoga témám volt a Balaton negatív kommunikációja a médiában, ebben konkrétan az egyik keresk. csatorna 2003 és 2004 nyári cikkeit elemeztem . Dióhéjban csak annyit, hogy szerintem hatalmas befolyása van a médiának a közvélemény alakulására, mert míg a forró 2003asnyáron a tó kiszáradásáról cikkeztek a tömeges látogatók meg a gyönyörű nyár helyett és idióta álszakértők a tó kiszáradásával riogattak, addig 2004ben, mikor csordultig volt a víz a tóban, egyfolytában a rossz időről írtak, meg hogy milyen szar hely ez a Balaton, már a kutyának sem kell, és persze aki a média hatására inkább Horvátországot választotta, annak az ember hiába mondta, hogy ugyanolyan jó és szép mint volt, már késő volt, mert a lejárató kampánnyal párhuzamosan megindult Adria kampány megtette a kellő hatást: még a saját nyaralójukat is a Balcsin hagyták a tulajok és leutaztak a horvát tengerpartra. Szóval a Balaton PR-ját tették tönkre. Egy szó mint száz, az emberek már azt se tudják, mit gondoljanak, annyira meg vannak vezetve. Az utóbbi kb 2 szezonban pl jó volt a médiának a Balcsi téma. Egységes arculat kellene a Balatonnak, amihez összefogás kellene, de ez nem mostanában fog megvalósulni.
Teljesen egyetértek. Valahogy a személyes érdekek mindig háttérbe szorítanak fontos közügyeket. A médiának, a politikának, a gazdaságnak is e cél mellé kell állnia. Sőt, az egyszerű átlagpolgárnak is.

Nem államosításra gondolok, hanem állami források hozzárendelésére bizonyos ügyek mellé. Pl. infrastruktúra fejlesztés, rendezvények támogatása, ilyenek.

Szandra: a neten sok helyen fent van. Rövid, hangulatos, vidám, ösztönző. Nekünk is kéne már ilyen. Ne csak az jusson eszükbe a külföldieknek, hogy "Magyarország, ja, az Bukarest". Európa legszebb tava van a birtokunkban és nem tudunk vele mit kezdeni. Itt a sávolyi példa. Tök jó ötlet, ám tipikusan kelet-európai történet kerekedett belőle.
Szia Nelli! Kicsit kutatgattam a neten és.... ide találtam :) Erre most csak pár szóban válaszolok, ha van kedved felmelegíthetjük ezt a "levest", most télvíz idején. Szóval én is azok közé lettem tartozó aki inkább a saját nyaraló helyett is inkább az Adriára jár, de és egyáltalán nem a média hatására..... Szeretnék majd írni erről később a blogon is pár okosságot. Elsőben csak annyit, a Balatonnal semmi bajom, sőt - aki nálam jobban szereti az "festimagát". Nem, nekm sok minden mással van bajom. A főbajom a volt "NDK-s" euroövezetesekkel van....
Butsi! Ciprusról a filmet hol tudnám megnézni?? Te ,hogy gondoltad az állami kézbevevést? Szerintetek miben vagy inkább hogyan kéne megnyilvánulnia az összefogásnak? Valóban igazatok van, fontos az egységes gondolkodás és marketing! De legalább olyan fontos az egyéni város marketing is! Nyilvánvaló, hogy például fontos Magyarország marketingje és az összefogás (ami sajnos nincs),de azon belül is fontos a régiók egyéni összefogása. Előbb kicsiben kell gondolkozni nem? hmm... A negatív médiában igazad van. Összegezve szerintem bátran állíthatjuk, hogy az utazók már nagyon sok szempontot figyelembe vesznek a választásnál, ezért nem gondolom, hogy csak egy területre koncentrálódva sikeres lehet egy kampány... A Plakátokról az a véleményem, hogy fontos marketing eszközök. Egy szép figyelemfelkeltő plakát, (bár nem nagyban) de elérheti a célját!
Ami szerintem fontos lenne a Balatonon, hogy az eddig rejtett kincseket és értékes településeket is bemutassák,megismertessék! Ti mit gondoltok?
Szandra! Azt mondod:"hogy az eddig rejtett kincseket és értékes településeket is bemutassák,megismertessék! Ti mit gondoltok?" Hát van egy jó hírem, nekem ez a téma szívem csücske:) Épp ezen munkálkodom... http://micsodabalaton.info/

Valami ilyesmire gondolsz? >>>Eddig ez volt meg: http://micsodabalaton.info/category/balaton_expedicio/
Sajnos nem tudom megnyitni, pedig szívesen megnézném.
Sikerült megnyitnom! Nagyon jó kezdeményezés! Ha indul, a magam eszközeivel segítek a népszerűsítésben.
Ez nagyon jó oldal,köszi
Sziasztok!!! Nálunk is vannak azért jó filmek, ötletek!
http://www.youtube.com/hungary !!!
http://www.origo.hu/utazas/20090422-belfoldi-turizmus-beutazas-kamp...
http://www.youtube.com/watch?v=e0wkokaybWA

Személy szerint nekem tetszenek!!! Butsi!! azért írtam, mert nem találtam, de rajta vagyok az ügyön!!

Szia ivcsek! amint van egy kis időm figyelmesen elolvasom amit belinkeltél és reagálok:)!!!

RSS

© 2012   Created by ivcsek.

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek