.

...

Tehát: min kéne változtatni a mostani balatoniWIW állapotokhoz képest: vélemények, javaslatok, ötletek ide!

Megjelölések: balatoniwiw, házirend

Megtekintések: 14

Válaszoljon erre

Válasz erre a beszélgetésre

Szia Zsuzsa, elindítottad a lavinát, persze jó értelembe.
Sokan nagyon szép fotókat raktak fel, de mivel az elején
csak piercinges lányok tettek fel saját képeket és azokon
csámcsogott a közönség, ezek a képek háttérbe szorultak
és sokkal kisebb látogatottságot kaptak, ami azt is jelenti, hogy
pl. a google kereső ritkábban dobja ki. Most viszont úgy látom egy
fotós diskurzus indult meg az igényes munkák hívei között.
A rendszergazda felvetésedre jelezte, hogy nem lehet külön megoldani
a fényképfeltöltést, két lehetséges módja van, hogy rendeződjön a dolog.
1. Létrehoz valaki egy Balatoni fényképek csoportot és oda bárki feltöltheti
a kifejezetten balatoni fotóit, így viszont az értékelés nem olyan profin oldható meg,
a látogatottság sem látszik.
2. Drasztikus megoldás, a rendszergazda törölni tudja a nem balatoni képeket, ez rengeteg
időt vesz igénybe, ráadásul sokan megsértődnének és kiregiznének szerintem. Mindenesetre
ez egy közösségi oldal és itt a többség dönt mindenben, volt már példa így tag kitiltásra
illetve olyan lépésekre, ami nem mindenkinek tetszett, de a közösség érdekeit szolgálta.
Tehát most a tagokon a sor, ki mit szeretne, mert az tényleg nem megoldás, hogy egy tematikus
balatoni oldalon egész más témák merülnek fel, pl a fényképfeltöltés terén. Üdvözlettel: Karcsi
Kedves Karcsi!
Azt gondolná az ember, hogy egy Balatonnal foglalkozó oldalra a tagok BALATONRÓL készült képeket, vagy max. olyan személyes és családi fotókat töltenek csak fel, amelyek kapcsolódnak a Balatonhoz, mondjuk nyaralásról készült képeket, amelyeken legalább a háttérben ott van a Balaton. Engem egészen váratlanul értek a "pucsítós" képek, sőt teljes portfóliók (!) fürdőruhás, félmeztelen, vagy egészen meztelen (!) hölgyekről, és egyáltalán nem értettem, hogy mi vesz rá valakit arra, hogy magáról vagy barátnőjéről ilyet erre az oldalra feltöltsön.

Ahogy Hortobágyi Gábor tagtársunk és barátunk is megfogalmazta, rengeteg szép Balatonról készült, tehát az oldalra tartozó fotót lehet(ne) itt találni, de nagy elszántság és kitartás szükséges már a megtalálásukhoz is a sok ide nem tartozó kép között. És amikor rájuk találsz, azt látod, hogy a megtekintésük száma egyenlő a nullával. Ez, akár - idézem Gábort - a kedvét is elveheti azoknak, akik legalább balatoni témájú fotókat töltenek fel….mert hát minek, ha senki sem nézi meg?

A drasztikus megoldásra, vagyis a képek törlésére én sem szavaznék. Alternatív, senkinek sem fájó megoldásként javaslom, hogy rögtön a kép feltöltő felszínen legyen egy nagy betűs, feltűnő figyelmeztetés, hogy "Balatonról készült fotókat, vagy olyan személyes, illetve családi fotókat várunk az oldalra, amelyek témájuk miatt kapcsolódnak a Balatonhoz (balatoni helyszínen vagy eseményről készültek). Témához nem tartozó személyes fotókat kérjük NE töltsenek fel, a 18 + fotók a gyermekkorú tagokra is tekintettel törlésre kerülnek az oldalról.
Kérjük azokat a tagokat, akik e felhívást megelőzően, korábban töltötték fel fényképeiket, hogy a kérést szem előtt tartva tekintsék át fotógalériájukat és távolítsák el azokat a képeiket, amelyek nem felelnek meg az oldal szellemiségének."

Ugyanezt a felhívást egy körüzenetben is ki lehetne küldeni a tagoknak. Szerintem aki komolyan veszi ezt a fórumot és szeretné itt megtartani tagságát, meg fogja ezt a kérést érteni és nem veszi zokon. Aki emiatt megy el, nem is biztos, hogy veszteség.

Mi erről a javaslatról a véleményetek?

Köszönettel: Zsuzsa
Kedves Zsuzsa, egyetértek az elképzeléseddel,
várjuk a többiek véleményét is. Május 15-én lesz
az I. Balatoniwiw nap,- ahova ezúton is szívesen meginvitállak családoddal,
de gondolom a 4 gyermekeddel elég macerás lenne eljönni- ott is felvetjük a kérdést
és ígérem, hogy kb. 1 hónapon belül rendeződik a helyzet.
Hozzá kell mégegyszer tennem, hogy az elején annak örültünk, hogy egyáltalán
csatlakoztak a tagok (lehet, hogy ez hiba volt), és most egy év elteltével
lehet mondani, hogy egy koherens, összetartó közösséggé kovácsolódtunk, ami
viszont azt jelenti, hogy bizonyos elvárásokat, etikettet állítunk fel és ezt kőkeményen
betartatjuk majd. Ehhez viszont szükség van további lelkes Balaton rajongókra,
mert az Internetre általában időt és energiát igényes dolgok megvalósítására kevesen szánnak.
Kérem az eddigi és a leendő hozzászolókat, hogy a Balogh Zsuzsa
barátunk és kedves tagunk által felvázolt fényképfeltöltésekre
vonatkozó bejegyzését tekintse át és alkosson vélemyényt róla.
Szia Karcsi !
Részemről nagyon sok mindenben egyet értek Zsuzsa meglátásaival, valamilyen formában szabályozni kell ezt a kérdést, javaslatot azért nem teszek, mert nem tudom technikailag mi az ami lehetséges. Ha meg van az hogy a technika mit és hogyan tud kezelni, támogatni, akkor kellene állást foglalni, és a házirendbe bele foglalni. Gondolom ez is az egyik főtéma lehet 15.-én. Azt, hogy ott tudok-e lenni még nem tudom, de remélem sikerülni fog. Sok mindent át kéne beszélni, és személyesen élő szóban azért ezeket jobban meg tudjuk vitatni.
Vili
Szerintem az sem illik egy közösségi oldalra, aki más oldalakra való regisztrálásra buzdítja a tagokat.
Nem akarok "ujjal mutogatni rá", hogy kire gondolok, de annyit elárulok, hogy valami folytán a barátaim körébe került emberről van szó. Aki nem vak, az hamar rájön, hogy ki lehet az.
Szerintem sem illik. Elég faragatlan az ilyen hozzáállás. Nem lehetne erre is valami "büntetést" kitalálni?
Rám gondoltál?
Hogyan is gondolhattam volna rád, amikor Te magad törölted magadat a barátaim közül (persze valamilyen technikai probléma folytán mégis a listámon maradtál), ezzel együtt nem rád vonatkozik az utalás. Nézz utána a többieknek, aztán talán magadtól is rájössz!
Ez azt jelenti, hogy semmi másról nem lehet beszélni, fényképeket felrakni, blogolni
csak a Balatonról? Mennyire szigorúak a szabályok? Nekem van pár ismerősöm akivel
másról is beszélek, mondjuk úgy, hogy azt nem az üzenőfalra teszem ki
Szia, Ilona!

Persze lehet beszélgetni másról is és nem csak a Balatonról lehet feltenni képeket. Csak vannak olyan emberek itt az oldalon, akiknek a témáik, blogjaik vagy a képeik egyáltalán nem köthetők a Balatonhoz. Pedig ez az oldal róla szól elsősorban.
Szerintem pusztán paranoiás (üldözési mániás) vagy!

RSS

© 2012   Created by ivcsek.

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek