.

...

Tehát: min kéne változtatni a mostani balatoniWIW állapotokhoz képest: vélemények, javaslatok, ötletek ide!

Megjelölések: balatoniwiw, házirend

Megtekintések: 14

Válaszoljon erre

Válasz erre a beszélgetésre

Fantázia nevek el nem fogadása!
Sokkal könnyebben lehetne barátságokat létesíteni,
ha esetleg lenne egy (röviden magamról) felajánlás a belépőknek vagy már meglévőknek.Rögtön a a fénykép mellett az ajándék alatt vagy helyett .Ajándékot hozzászólva is adhatna.Tudom ezek technikai problémák lehetnek ,de szerintem fontosabb lenne mint az ajándék egyből.Az kattint rá aki akar,csak legyen valami.
Biztosra veszem hogy ez lazítana a hozzá állásokon.
Szíve, joga mindenkinek arcot adni vagy nem adni adatlapjához,
De sokkal közvetlenebb lenne minden ,ha igenis fényképet kellene feltenni!Elvileg ez egy közösség ,talán nincs igazán senkinek szégyellnivalója.Vagy ha van=Aki szeret elnézi,aki szalad nem nézi!(Ezt mindenki értelmezze úgy ahogy gondolja)!Aki elsőre ránéz a nyitóoldalon a sok kékségre az,szerintem könnyebbem közönyössé válik.Nem az IWIW az etalon,de talán barátságosabb.Remélem nem néz senki ostobának,ez az én,csak is az én véleményem!
A mennyiség ezek szerint a minőség rovására ment.
csak egyelőre még nem tízezres a taglétszám, be lehet
állítani bármire a regisztrációs feltételeket, de lehet, hogy
akkor ez a fejlődési ütem sem tartható. Ráadásul lehet
küldeni körüzenetet, hogy aki május 31-ig nem tesz fel
egy képet, (még ha nem is őt ábrázolja, de legyen valami
a nagy kékség helyett) és nem vállalja a nevét, az automatikusan
törlődik a rendszerből. Ha ez mellett szavaztok, lehet, hogy
megtizedelődik a létszám, de aki marad, az talán komolyabbnak
érzi majd az oldalt, és másokat is szívesebben hív meg, nem beszélve arról,
amit az András írt, hogy aki az oldalra téved mondjuk a google-ből, ne egy
arctalan tömeget lásson. Lehet véleményt alkotni.
Igen, lehet ha meglépünk egy ilyesfajta szigorítást kevesebben leszünk. Azt kell mérlegelni, hogy az számítson hogy a tag létszám jelző minél nagyobb számot mutasson vagy pedig az hogy valóban egy közösség alakuljon ki. Ha meg nézzük nagyon sok az olyan aki regisztrált és azóta se járt erre, fel kell tenni a kérdést szükség van ezekre az emberekre? Az én véleményem az hogy legyünk kevesebben, de tényleg érezzük magunkat jól ha itt vagyunk, és szívesen hívjunk új tagokat, mert ki fog ez alakulni. A nagyapám borász volt és tavasszal mindig mondta ha azt akarod, hogy jó legyen a termés akkor ne sajnálkozzál a metszésnél. Jó borokat csinált.
Sziasztok!
Én szívesen időzök itt,többnyire napi rendszerességgel.
Nemigen számítok "törzstagnak",ennek ellenére azt vallom,hogy ha itt vagyok,akkor az arcommal vagyok itt.
Ha már virtuális ez a világ,próbáljunk némi valóságot is belecsempészni.
Sziasztok!
Én úgy gondolom, hogy az utóbbi napok történései is megmutatták egy közösség erejét és csodálatos módon ezek a megnyilvánulások nem a "szellemektől" érkeztek hanem azoktól akik vállalják magukat és a véleményüket. Én minden képen a mellett vagyok, hogy igen is legyen arca mindenkinek. Az hogy profilképként mit tölt fel az már megint az illetőt minősíti és megint csak az én véleményem, hogy beszélgetni, barátkozni nem egy kutyával, macskával, tájképpel, virággal vagy gyerek képekkel /remélem nem veszik sértésnek, én is imádom a gyerekeket,de ha rólam van szó, az én véleményem akkor nem a lányom képét teszem ki --bár ő sokkal dekoratívabb nálam:)--/
Tehát a javaslatom az, hogy az új tag a regisztrációt követően tegye magát láthatóvá, erre kapjon valamennyi türelmi időt/ pl. 1 nap/, viszont amíg nem látható ne tudjon hozzá szólni se. És mivel nagyon sok félék vagyunk, és remélhetőleg még növekedünk is egy pár egyszerű és közérthető házirendi pontot ki kellene alakítani. Olyanokra gondolok mint a profilkép megléte, a politizálás kerülése, a hálózat építő üzleti ajánlatok, vagy a kirekesztésre, gyűlölködésre irányuló megnyilvánulások, és ha esetleg vkinek gondja van a másikkal akkor azt privátban vivják meg stb. A belépésnél egy ilyen egyszerű házirendet tudomásul kéne venni és csak akkor tudna regisztrálni. Nem tudom hogy ez mennyire megvalósítható, de jó lenne mert a kevesebb az néha több:)))
Üdvözlettel: Vilmos
Én is támogatom egy házirend felállítását, hiszen nemcsak egy közösségi oldalról, hanem valóban egy közösségről beszélhetünk főleg azok körében, akik aktívan részt vesznek az oldalon. Ki nagyon aktívan, ki kevésbé aktívan, de mégis látogatja a portált és nem csak regisztrál, aztán nem is látjuk többet. Én úgy láttam, hogy az ilyenekből sajnos elég sok van. A fénykép feltöltést is fontosnak tartom, mert így mindenkit könnyebb beazonosítani, látni, h milyen tevékenységet folytatott, stb. Persze, ahogy András is mondta mindenkinek szíve joga arcot adni vagy nem adni, de szerintem aki tényleg a közösséghez akar tartozni, úgy is tesz föl magáról valamilyen képet. Aki meg nem, az nem tesz fel képet, de azzal mi sem fogunk foglalkozni.
Egyet értek Bánki Karcsival is. Szerintem is fontosabb, hogy legyen egy igazi közösségünk, mint az, hogy sokan legyünk az oldalon fölöslegesen. A körüzenet küldésével is egyet értek.
Szerintem a házirend másik fontos "feladata" az kell hogy legyen, hogy a Mobster és rita félék ne tevékenykedhessenek következmények nélkül.
Vili ez tetszik: A nagyapám borász volt és tavasszal mindig mondta ha azt akarod, hogy jó legyen a termés akkor ne sajnálkozzál a metszésnél. Jó borokat csinált. Akkor lassan kezdjünk hozzá!
Igen, én is úgy gondolom, hogy nézzük meg hogy is állunk. Alakítsunk ki valamiféle elképzelést, tervet. Nézzük meg, hogy a régebbiek között vannak-e olyanok akiket aktivizálni lehet, látogassanak el újra ide és döntsék el tetszik-e vagy sem. Szerintem ezzel a hostes "szolgálattal" sokat változott az oldal képe. A Viki egy telitalálat volt:)) Bár még csak az első héten vagyunk túl én úgy látom működni fog ez, és egy jó hangulatú erős közösséghez szívesebben csatlakoznak az emberek. Persze mindig lesz olyan akinek vmi nem tetszik de hát ez benne van a pakliban. Gondolom emlékszel még a Kenesei Mártára, én próbáltam vele beszélgetni, de túl sokra nem mentem mindig a saját problémáival volt elfoglalva és hiányolta, hogy nem küldözgetek giccses semmit mondó képeket. Végül is azért regisztrált ki, mert az oldalát telezsúfolta mindennel és állandóan lefagyott neki. Ő is egy színfolt volt, de nem hiszem hogy kár érte.
Vili
Sziasztok!

Nagyon tetszik a gondolat, hogy végre valamiféle irányvonalat szeretnétek kijelölni a tagság számára.
Én még újfiúnak számítok itt, de szívesen időznék minél többet az igazi barátaim között, akiknek legalább olyan kedves a Balaton, mint nekem.
Amikor feliratkoztam, azt gondoltam, hogy itt minden a Balatonról szól. Hát nem kellett sok idő, hogy rájöjjek, ez valami más. Sokkal inkább hasonlít egy üzengetős, csetelős oldalra, némely elemében egy társkeresőre, mintsem a Balatonért tenni akaró közösség oldalára. Persze tisztelet a kivételnek, mert akad azért szép számmal olyan is, aki valóban ezért van itt. Sajnos a sok ide nem illő tag és értelmetlen üzeneteik nagyon felhígítják a tartalmat. Aki elsőre idevetődik, nem is tudja hirtelen, hogy mitől „Balatoniwiw” névre keresztelték ezt a szájtot.
Elég nehéz lenne szabályok közé kényszeríteni a tagokat, és szerintem ezt sokan – még azok közül, akik valóban a téma miatt vannak itt – nem örülnének a túlzott leszabályozottságnak.
Azt gondolom, hogy a szabályokon és lehetőségeken alapvetően nem kell sokat változtatni, de egy jól megfogalmazott körlevél formájában felkellene hívni a tagok figyelmét arra, hogy ez az oldal végül is milyen célt hivatott szolgálni, és aki nem ebből a célból van itt, az önként regeljen le, keressen más csevegő felületet magának és barátainak.
Nem vagyok híve a „feljelentgetősdinek”, de több társasági oldalon is láttam olyan linket, hogy „szabálytalanság bejelentése”. Talán itt is érdemes lenni behozni ezt a funkciót, mellyel a témától teljesen idegen cseverészéseket be lehetne jelenteni. Ha valakinél nagyon sok bejelentés gyűlik össze, fel lehetne szólítani a távozásra, amennyiben ezt önként nem teszi meg, úgy a legközelebbi bejelentést követően törölni lehetne a tagságát.
Persze ez sem jelent valódi megoldást, mert öt perc múlva, más néven ismét felregelhet (legfeljebb a megadott email cím alapján lehetne beazonosítani, és eltiltani, de manapság már számtalan email címet szerezhet bárki magának.
Szóval a megoldás szerintem abban rejlik, ha több Balatonnal foglalkozó téma kerülne az oldalakra. Talán „moderálni” kellene a főoldalon megjelenítendő üzeneteket. Amelyek nem az oldal szellemiségében fogantak, azokat ki sem tenném közszemlére. (Persze ki csinálja ezt a moderálást? Erre külön, jól fizetett ember, vagy emberek kellenének:)

A személyes képpel és annak lehetőségével, hogy mindenki írhasson magáról egy rövid bemutatkozót, maximálisan egyetértek. A fotóknál sem baj, ha valaki a családját, vagy önmagát be kívánja mutatni, de szerintem erre mindenkinek egy „személyes fotóim” című mappát kellene biztosítani, és a képek rovatban ezek nem jelennének meg direktben. Ha valakit valaki érdekel, akkor menjen az oldalára, és ott nézze meg a személyes fotóit. Amennyiben nem ide helyezi valaki a személyes fotóit, akkor azokat törölni lehetne a „közösségi fotók” gyűjteményéből. (Természetesen a háttérben felismerhető balatoni tájképben álló személyes fotókat nem sorolnám ebbe a kategóriába!).

Most, így első gondolatra ennyit. Figyelem az ötleteket, és ha eszembe jut valami, akkor azt ismét leírom.

Üdv. Gábor
Szia Viki!

Oszt ezt meg mé itt kérdezed? Ennek mi köze a házirendhez?

Ha még mindig nem megy, szívesen segítek, de inkább privátban :))
Sziasztok!
Szeretném javasolni annak megoldását, hogy "Fényképek" menüpont alatt a családi és személyes fotók ne keveredjenek a Balatonról készült képekkel. Esetleg lehetne már a feltöltéskor egy-egy külön könyvtár a személyes és a balatoni fotóknak. Én például szerettem volna végignézni az összes balatoni fotót, de amikor elkezdődtek a lányok "köldökmutogatós" képei :-) és oldalakon keresztül csak ilyenekkel találkoztam, nem lapoztam már tovább, pedig biztos lett volna még sok szép kép a tóról.
Köszönettel:
Balogh Zsuzsa
Szia Zsuzsa!

Ezzel nem vagy egyedül, pedig férfi szemmel lehet, hogy tetszenie kellene az ilyen fotóknak, de valahogy nem ezért iratkoztam fel ide. Örülök, hogy veled is eggyel többen vagyunk, akik ezt szeretnénk elérni.
Állítólag ennek pillanatnyilag "TEKNIKKAJJI":) akadálya van.
Gábor

RSS

© 2012   Created by ivcsek.

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek