.

...

Hogy látjátok az idei nyarat, nem csak az időjárásra gondolok hanem egyáltalán, van az embereknek pénze elmenni nyaralni. Én 30 éve adom ki a lakásomat de régen volt ilyen kevés érdeklődő.
Mi szállás kiadók kb. 10 éve nem emeltünk árat, és mégis mindenki szinte ingyen szeretne nyaralni.
Illetve a szálláson spórolni.
Az éttermek és minden más fagyizók, stb. minden évben árat emelnek.

Kiváncsi vagyok a ti véleményetekre. 

Megtekintések: 0

Válaszoljon erre

Válasz erre a beszélgetésre

Kétségkívül ez lehet az egyik legrosszabb szezon minden tekintetben és sajnos a szélsőséges időjárás is nagy mértékben hozzájárul a vendégek elmaradásához. Itt a Balatoniwiwen több szállásadó is van, én is kíváncsi vagyok Ők hogyan látják a helyzetet?
Ugy látom sehogy, vagy talán mindenki a Balcsin van???????????
Kedves Márta!

Nem ismerem a szállásárakat, mert mi a saját nyaralónkban töltjük a nyarat, így nem tudom, ki mennyire emelte az árait. Tavaly viszont felháborított egy ismerősünk esete, aki kivett egy eléggé igénytelen házat (kevés pénze volt), és az öregasszony még abba is beleszólt, mennyi vizet használnak. Adózni persze nem akar, mint sokan mások sem, a helyi önkormányzat is panaszkodik, hogy kb. ötöde az IFA bevételük a tervezettnek, pedig ennyire azért nem rossz a helyzet.
A marketingen is van mit javítani, mert egy csomó helyen ki van írva a "Zimmer Feri", de ha nincs ott a tulaj, akkor sem egy telefonszám, sem más elérhetőség nincsen.
Mi megyünk a nyáron még Orfűre, én a neten kerestem szállást, képek érdekelnek elsősorban, mert nem szeretem a kellemetlen meglepetéseket. Weboldal nélkül szerintem ma már nehéz az értékesítés.
Szia nálam ez nem nagyon fordulhat elő, ugyanis nekem vannak fényképeim amit el tudok küldeni, ebben teljesen igazad van vannak nagyon igénytelen lakások is. De mi és az ismerőseim, is mindig szépítgetjük a lakást . Mi pont most a tavasszal újítottuk fel a konyhát, étkezőt.
Szolgáltatásaink között szerepel- nemcsak a bográcsozás,grillezés, hanem internet , automata mosógép stb. úszómedence. Mégsem emelünk árat mert mindenki a szálláson akar spórolni mert az éttermek, fagyizók, lángossütők, és a belépők bizony igencsak megterhelik a családok kasszáját.

Én azért reménykedem, talán most mintha kicsit kezdene a dolog beindulni.

Jó nyaralást kívánok nektek.
Szia! Biztosan sokan vagytok, akik minőségi szolgáltatást nyújtotok, és az nem is baj, ha annak megkéritek az árát. Szerintem van a nyaralók között olyan, aki szívesen fizet a megbízható szálláshelyért méltányos árat, lehet, hogy nem pont a kisgyerekesek, mert nekik a strandon sokat kell költeniük. De ha valaki nem a strandon akar enni, meg esténként nem étteremben akar enni, akkor egy jól felszerelt apartman, ahol főzhet, biztosan meggyőzi. A célcsoportot kellene megtalálni, de ez már marketinges szaktudást igényel. Remélem, azért a jó idő hatására beindul a szezon, és megtaláljátok a számításotokat!
Sok szállóvendéget kívánok!
Szia, köszönöm szépen. Egyébként a mi lakásunk az nem egy pici apartman- hanem családi ház,
tehát 25 m2-es szobák, kb. ugyanekkora nappali, konyha külön étkező, a fényképeim között meg is nézheted .
Szekrénysorokkal, és folytathatnám.
tehát nem az emeleten kis csapott tetejű szobákkal.
És mégsem tudok többet kérni mint kb. 10 évvel ezelőtt. Mert még ennyi vendégem sem lenne.
SZió!

Érdeklődnék, hogy hol és mennyiért adtok ki szállást. Nekem a szállásadókkal szemben nincs jó tapasztalatom és megbízható szálláshelyet keresek a Balcsi bmely területén

Köszönöm :)
Szia Balatonkereszturon , irjál egy email cimet és küldök tájékoztatót, meg küldök képeket.
Kedves Márta!

Bár én ezt a kiadás bizniszt csak kívülről látom, egyetértek: az emberek a szállást szeretnék 5 forintból megúszni, de közben lazán tudomásul veszik, hogy minden más drágul. Mindenki olcsó szállásra vadászik, pedig ha a Te oldaladról nézzük, egyre kevésbé kifizetődő a kiadás a költségek miatt, különösen az 1-2 éjszakás vendégek esetében, ami egyre gyakoribb úgy tudom. Pedig ha belegondolunk, így is reális áron lehet házat kivenni a Balatonon, a nyaralásnak ez a része abszolút megfizethető.
Az éttermek drágák, de ha előre főzünk, vagy menüzünk, sokat spórolhatunk.
Másrészt sokan úgy állnak hozzá, hogy ha az ember egyszer elmegy nyaralni, akkor nem szeret spórolni -inkább el sem indul. Idén arra számítottam, hogy több lesz a német, mert a válság miatt inkább ezt a -számukra olcsóbb- régiót választják, és több lesz a magyar is, mert "csak" a Balatonra futja, idén nem kockáztat, hogy a félretett pénzét külföldi utazásba fektesse, hátha jövőre még annyit sem keres, mint idén, de ezek szerint tévedtem. Most viszont, hogy megjött a meleg, hirtelen megteltek a strandok.
Márta! Te ezt hogy látod? Érdekelne az is, hogy most, hogy tombol a nyár, hogy alakul a forgalmatok? Lehet, hogy a jó idő miatt behozzátok a szezon eleji lemaradást?
Hát behozni nem hiszem ugyanis kb. egy hónapja kész a lakás és vendégre vár, de most pénteken jön az első vendég. Tehát ezt már nem lehet - nekem jelen pillanatban a főszezon 2 hetére nincs előre láthatólag vendégem, de hát azért reménykedem.

Én 30 éve nyaraltatok, de kb. 20 éve nem voltunk nyaralni.

Ugy gondolom hogy ezzel mindent elmondtam.

további szép napot és jó nyaralást.
Nagyon sajnálom:( Biztos elegetek van és mérlegelitek, egyáltalán így érdemes-e...
Nem tudnád valahogy hirdetni a szállásotokat?

RSS

© 2012   Created by ivcsek.

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek